Galbūt baltas tinginys ne naujiena, bet va su baltuoju šokoladu ir „Snickers“ šokoladu – man naujiena, kuri gimė vaikštant po parduotuvę ir galvojant, ką čia dar įsimesti į krepšelį…
Saldus, sotus ir – neslėpsiu – tikrai kaloringas desertukas. Bet jei valgysime nedaug, tai bus labai idealus saldus kąsnelis prie kavos puodelio.
Ingredientai:
Sausainiai „Gaidelis“ - 500 g,
Skaldyti migdolai - 100 g,
Sviestas - 270 g,
Baltasis šokoladas - 200 g,
Kondensuoto pieno - 2 indeliai,
Šokoladukas „Snickers“ - 2 vnt.
* Pasiruošiu didelį dubenį ir sulaužau sausainius.
* Suberiu skaldytus migdolus (pirkau assorti parduotuvėje).
* Dideliame puode ant nedidelės ugnies prededu tirpdyti sviestą ir baltąjį šokoladą. Pamaišau ir, kai šokoladas ima tirpti, supilu kondensuotą pieną. Verdu maišydama, kol visa masė tampa vientisa. Kai ima burbuliuoti, tada dar paverdu apie minutę ir nukeliu nuo viryklės.
* Pilu karštą masę ant sausainių. Išmaišau. Sudedu nedideliais gabaliukais pajustytus Snickers šokoladukus. Ir vėl išmaišau.
* Sustanginimui dedu į maišelius, bet galima ir į kepimo formą, tuomet gausis kaip torčiukas. Šaldytuve palieku kokioms 5 valandoms ir jau galime smaližiauti.