Grietininiai rageliai

Kepiau jau kelis kartus - šie rageliai išties puikūs!

Šių dienų populiariausi:
- Dieta be angliavandenių: per 7 dienas -5 kg (MENIU)
- Kokia spalva vyrauja 2014 m. rudens ir žiemos makiaže?
- Koks drabužis padės atkreipti aplinkinių dėmesį
- Apie didžiausią vyrų baimę – erekcijos sutrikimus
- Beatos Nicholson cukinijų ir obuolių uogienė

24 rageliams

500-600 g miltų,
200 ml pieno,
7 g sausų mielių,
5 v.š. cukraus (jei nenorite saldesnių, dėkite mažiau),
0,5 a.š. druskos,
2 kiaušiniai,
50 g margarino,
50 ml grietinės,
50 ml aliejaus,
kiaušinio aptepimui (galima truputį pasilikti dedamų į tešlą - aptepimui reikia labai mažai),
sezamo sėklų pabarstymui.

Kaip gaminti

* Beriame į dubenį 500 g miltų, mieles, cukrų, druską - išmaišome. Padarome miltuose duobutę, į ja supilame truputį pašildytą pieną, išplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų, ištirpintą margariną. Maišome, kol galėsime minkyti. Jei tešla limpa - įberkite miltų. Man papildomai reikia dar 100 g miltų. Bet kuo tešla minkštesnė, tuo rageliai bus minkštesni. Paliekame tešlą 15 min. pastovėti kambario temparatūroje.

* Padaliname tešlą į 2 dalis. Iškočiojame ploną 50 cm skersmens lakštą, supjaustome į 12 trikampėlių ir susukame juos į ragelius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palaikome, kol pakils. Aš kildinu 40 C orkaitėje apie 20 min. Pakilusius aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstoe sezamais, ir kepame 190 C orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduoja (žiūrėkite pagal savo orkaitės galingumą).

P.S. Kuo dar labai patiko rageliai, tai kad nereikia tešlos kildinti, ir jie net 3-4 dieną išlieka minkšti ir skanūs.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis