Varškės pyragas su abrikosais

Savaitgalio kepinys.

Skaitomiausi straipsniai:
- Jacqueline Kennedy – JAV prezidento žmona, miegojusi su abiem jo broliais
- Įvyniojimai lieknina - iki -10 cm nuo liemens ir klubų
- 8 daiktai iš naujausios „Burberry“ kolekcijos, kurių geidžiame jau dabar
- Kaip teisingai ir sveikai atsikratyti antsvorio, pataria svorio reguliavimo specialistas
- Skani ir pikantiška cukinijų mišrainė žiemai

24 cm. apvaliai formai su nuimamais kraštais

Matavimui naudojama 200 ml stiklinė

Tešlai:

200 g sviesto,
1 v.š. grietinės,
2,5 stiklinės miltų,
1 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:

500 g varškės,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
3 v.š. grietinės,
1 v.š. krakmolo,
2 saujos džiovintų abrikosų,
migdolų plokštelių (nebūtina).

Kaip gaminti

* Sviestą išlydome, truputį atvėsiname, dedame į jį grietinę, išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, maišome, kol galėsime minkyti rankomis. Gausime minkštą, riebią tešlą. 1/4 tešlos dedame į šaldymo kamerą. Likusią rankomis paskirstome labai plonu sluoksniu ant formos dugno ir apie 3 cm. ant sienelių.

* Įdarui varškę pertriname per sietelį, sumaišome su cukrumi, išplaktais kiaušiniais, krakmolu, grietine. Abrikosus supjaustome mažais kubeliais, sumaišome su varške. Pilame įdarą ant tešlos. Imame tešlą iš šaldymo kameros ir burokine trintuve sutarkuojame ją ant pyrago viršaus.

* Kepame 180° C orkaitėje apie 50 min. (kol gražiai pagelsta). Jei norite, apie 15 min. iki kepimo pabaigos apibarstykite viršų migdolų plokštelėmis.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis