Keksiukai su obuoliais ir traškia cinamonine kokosų plutele

Fantastiški keksiukai - vidus minkštas, purus, o viršus traškus, kvapnus ir laaabai skanus!

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Nutukimo priežastys. Arba kaip ji atsikratė 80 kilogramų
- Penthouse stiliaus būstas - nebūtinai prabangus
- Atgal į 7-ąjį dešimtmetį: madingiausios suknelės pagal D. von Furstenberg (FOTO)
- Galvos skausmai, svaigimas, galūnių tirpimas. Atsako gyd. neurologas
- Cukinijų ananasai

Apie 16 keksiukų

Keksiukams:

150 g minkšto sviesto,
120 g cukraus,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
150 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
50 ml pieno,
3 dideli obuoliai.

Kokosų plutelei:

90 g kokosų drožlių,
75 g miltų,
60 g rudojo cukraus,
50 g minkšto sviesto,
1/3 a.š. cinamono.

Kaip gaminti

* Keksiukai. Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudeti mažais kubeliais supjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.

* Kokosų plutelė. Suberti į dubenį visus sausus produktus. Sudedėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.

* Į keksiukų formeles dėti tešlos (apie 2/3 formelės), viršų užbarstyti kokosų trupiniais.
Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol keksiukų viršus gražiai paruduoja. Skanaus!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis