Mimai „Neteisėtai padaryti“ nusprendė parodyti savo menamą pasaulį

Praėjus beveik metams nuo pirmojo singlo, vos pusmečiui nuo pirmojo albumo ir keliems mėnesiams nuo pirmojo gimtadienio, grupė „Neteisėtai padaryti“ vėl pateikia naujienų gerbėjams – nuotraukose demonstruoja mažai kam pažįstamą menamą mimų pasaulį.

Pasitelkę fotografą Andrių Burbą, mimai įamžino naują įvaizdį ir idėjas profesionaliuose kadruose. Kaip teigia grupės nariai, visi kadrai turi bendrą mintį. „Fotosesija vyko ne požeminiame garaže ar įsibridus į upelį, o menamame pasaulyje. Mes tiesiog į jį įtraukėme keletą instrumentų, keletą idėjų ir štai – visas įvairiapusis pasaulis“, - džiaugiasi mimai.

Kad po vasaros sezono ir daugybės koncertų vėl nustebintų gerbėjus, rudens sezono koncertuose mimai pasirodys atsinaujinę. „Matomiausia naujiena yra mūsų kostiumai. Plušome vakarais ir naktimis, bet pavyko įnešti dar daugiau naujų spalvų. Prie juodų frakų dabar priderinome naujų spalvingų detalių, kurios padės atskleisti mūsų komplikuotas mimų asmenybes“, - rimtais veidais aiškina mimai Aukštas Plonas ir Mažas Storas.

A. Burbos nuotr.
Atėjus rudeniui, iš lauko terasų ir festivalių scenų mimai žygiuoja į šiltesnes scenas – paprastai uždarose patalpose scenose būna labiau šildomos nei lauke. „Todėl naujos spalvos be mūsų asmenybių atskleidimo dar padės ir gerbėjams sušilti vien į mus žiūrint“, - kaip visuomet pokštauja dainuojantys mimai.

Bet tai dar ne visos naujienos. Grupės nariai patikino, kad papilnėjo niekada du kartus tokia pati nebūnanti pasirodymų programa. „Visą vasarą iki paryčių naktimis taisę kostiumus, vos prašvitus bėgdavome į laukus ar gatves ieškoti naujų idėjų savo etiudams tarp dainų. Patikėkite, pririnkome tikrų grynuolių“, - žada mimai.

Grupės „Neteisėtai padaryti“ pasirodymai yra tarsi mini spektakliai – kiekvienas tarpas tarp dainų užpildomas mažais etiudais ir tokiu būdu visas pasirodymas tampa vientisu gyvu koncertu. Pasirodymų poveikis toks stiprus, kad dar vasarą vieno iš koncertų metu aktyviausiai įsitraukė kurčiųjų bendruomenės nariai – gerai žinomas gestų kalbos vertėjas ryžosi čia pat versti visą pasirodymą į gestų kalbą kurtiesiems koncerto dalyviams.

A. Burbos nuotr.
Laukiant rudens koncertų, kviečiame susipažinti su naujuoju patrakusių mimų „Neteisėtai padaryti“ įvaizdžiu ir pamatyti, kaip gi atrodo jų menamas pasaulis.

„Neteisėtai padaryti“ – vienintelių pasaulyje dainuojančių mimų grupė, kurios branduolį sudaro du profesionalūs pantomimos aktoriaus Aukštas Plonas – Šarūnas Gedvilas ir Mažas Storas – Rokas Petrauskas. Kaip teigia patys mimai, po ilgų tylos įžadų sukaustytų metų mimai juos sulaužė ir ne tik prakalbo, bet ir uždainavo. Pasikvietę bosistą Henriką Piktuižį ir būgnininkę Mantę Gužėnaitę, grupė „Neteisėtai padaryti“ šiandien yra viena daugiausiai koncertuojančių jaunų grupių, kuri pavasarį jau pristatė debiutinį albumą „Skandalas“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis