Imbiero arbata – geriausias gėrimas norinčioms sulieknėti

Pakalbėkime apie imbierą – nuostabų savotiško skonio augalą, turinčio daug naudingų medžiagų.

Kuo naudingas imbieras? Parduotuvėse vaisių ir daržovių skyriuje galima pamatyti šviežio imbiero šaknį. Anksčiau šio aštraus rytietiško augalo galima buvo paragauti tik japoniškuose restoranuose, o dabar dietologai pataria juo skaninti visus kulinarinius šedevrus – nuo sriubos iki deserto.


Ypatingai mūsų kraštų gyventojai pamėgo imbiero arbatą, kuri laikoma vienu geriausių gėrimų norinčioms sulieknėti.

Imbierą išpopuliarino homeopatija, kuri jį taiko labai plačiai. Oficialioji medicina taip pat neneigia fakto, kad imbieras turi gydomųjų savybių, padeda nuo peršalimo, bet nerekomenduoja jo vartoti dideliais kiekiais.


Perdozavus imbiero, gali pasireikšti vėmimas, skrandžio sutrikimai ir alergija, o sergant hipertonija, širdies ligomis, tulžies pūslės akmenlige, opalige, gastritu ir žarnyno ligomis, imbiero apskritai negalima vartoti.


Imbiero naudingosios savybės panašios į česnako. Jie abu padeda nuo peršalimo, slopina uždegimą, stiprina imunitetą ir skystina kraują. Juos rekomenduojama vartoti profilaktiškai nuo gripo ir viršutinių kvėpavimo takų ligų. Kadangi ir česnakas, ir imbieras turi priešmikrobinių medžiagų, jie abu padeda išgydyti gerklės ir burnos ertmės ligas, malšina skausmą.


Ir česnakas, ir imbieras neleidžia susidaryti kraujagyslių krešuliams, greitina medžiagų apykaitą ir apsaugo organizmą nuo žarnyno parazitų.


Skirtingai nei česnakas, imbieras tonizuoja ir gaivina. Jo pavartojus, iš burnos nesklinda nemalonus kvapas. Mokslinių įrodymų, kad imbieras turi poveikį svoriui, kol kas nėra, bet nuo senų laikų žmonės vartojo jį kaip naudingą maisto papildą, gerinantį virškinimo sistemos veiklą.


Imbieras stiprina virškinamojo trakto ir žarnyno gleivinę, padeda pašalinti toksinus iš organizmo, spartina skrandžio sulčių gamybą, skatina kraujo pritekėjimo ir apykaitos procesus. Būtent todėl jis yra naudingas ir padeda pašalinti kenksmingas medžiagas iš organizmo, tuo pačiu ir sulieknėti. Spartėjant medžiagų apykaitai, iš tiesų, atliekamų kilogramų atsikratoma daug greičiau, tačiau nevertėtų tikėtis, kad vien geriant imbiero arbatą ir neribojant maisto pavyks atsikratyti 10 kilogramų per mėnesį. Jei valgote viską iš eilės ir ištisas dienas sėdite prie kompiuterio, jums nepadės jokia lieknėjimo priemonė, įskaitant ir imbierą.


Imbiero arbatos receptų yra labai daug, kiekvienas žmogus pasirenka priimtiniausią variantą.


Pateikiame kelis populiariausius liekninančios imbiero arbatos receptus:


1. Nedidelį gabalėlį imbiero šaknies sutarkuokite smulkia tarka. Užplikykite litrą žaliosios arbatos, į ją sukrėskite 1 valgomąjį šaukštą tarkuoto imbiero ir palikite 1 valandą prisitraukti. Šią arbatą gerkite su medumi, į puodelį įsidėkite po vieną skiltelę citrinos.


2. Supjaustykite plonais gabalėliais apie 50 g imbiero ir vieną vidutinio dydžio česnako skiltelę ir sudėkite viską į termosą. Užpilkite 1 litru verdančio vandens ir palikite pusvalandį prisitraukti. Ši sodri arbata yra pati veiksmingiausia lieknėjimo priemonė.


3. Į termosą įdėkite 2 valgomuosius šaukštus smukliai supjaustytos imbiero šaknies ir 50 g mėtos žiedų ir lapelių, užpilkite litru verdančio vandens ir palikite pusvalandžiui, kad prisitrauktų. Perkoškite arbatą į litro talpos stiklainį ir įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų, įspauskite vienos citrinos ar apelsino sulčių ir paskaninkite 2 valg. šaukštais medaus.


4. Susmulkinkite 50 g imbiero šaknies ir užpilkite ją litru vandens. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite 15 min. Į imbiero nuovirą pridėkite 3 valg. šaukštus erškėtrožių, uždenkite dangčiu ir palikite pusvalandžiui prisitraukti. Ši arbata naudinga ne tik norintiems sulieknėti, ji dar ir stiprina imunitetą.


Gerti imbiero arbatą patariama 40 min. prieš valgį, nes ji mažina apetitą. Vis dėlto gerti ją reikėtų saikingai, pirmą savaitę – ne daugiau nei vieną litrą per dieną, o vėliau jau galima išgerti iki 2 litrų, priklausomai nuo sveikatos būklės.


Tačiau greito rezultato tikėtis neverta. Kad nenusiviltumėte, iš anksto nusiteikite, kad per mėnesį numesite ne daugiau nei 1 kg, jei suvartojamo maisto kalorijų kiekis bus toks pats kaip ir anksčiau. Ir nepamirškite, kad imbiero arbata ne tik padeda lieknėti, bet turi ir kitų naudingų savybių.


Gerkite imbiero arbatą, lieknėkite, būkite sveikos ir laimingos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis