Makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Štai Jums ir sotūs, vegetariški pietūs.

Pristatau rudeniškiausią apkepą su gardžiomis daržovėmis. Šį receptą radau žurnalo „Debesys“ rudens numeryje. Iš karto atsiprašau už nuotraukas, apkepas nebuvo itin fotogeniškas, bet tikrai labai labai skanus. Žinoma, tiems, kas mėgsta rudeniškų daržovių derlių.

Dėl makaronų - aš naudojau ryžių makaronus, bet drąsiai galite naudoti ir paprastus, nes skonis per daug nesiskiria, gal tik ryžių makaronų spalva įdomesnė (balta). Bet šiame apkepe jos nesimato, tad gal juos visai verta palikti receptui, kur makaronai galėtų būti patiekalo žvaigždė, o ne išnykti su visa savo gražia spalva.

4-5 išalkusiesiems reikia:

3 saldžiųjų paprikų, pjaustytų plonomis juostelėmis
1 cukinijos, pjaustytos nedideliais kubeliais
1 nemažo svogūno, pjaustyto smulkiais pusžiedžiais
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
1 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 a.š. džiovinto baziliko
1 a.š. džiovinto raudonėlio
300 g ryžių makaronų (tiks ir paprasti)
200 g fermentinio sūrio (naudojau “Džiugo”)
100 g trupintos varškės (neturėjau jos, bet įtariu, kad su ja būtų dar skaniau)

Padažui:

1 v.š. alyvogių aliejaus
1 smulkiai sukapotas svogūnas
1 smulkiai sukapota česnako skiltelė (nepamaišytų ir antra)
400 g konservuotų pomidorų
prieskonių: raudonėlio, baziliko, petražolių, druskos, pipirų

Eiga:

* Kepimo skardoje sumaišyti paprikas, cukiniją ir svogūną. Apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais, baziliku ir raudonėliais. Gerai išmaišyti ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C, apie 20 min., kol suminkštės.

* Pagal pakuotės nurodymus išvirti ir nukošti makaronus.

skanestai.wordpress.com nuotr.

* Padažui: keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Pakepinti svogūną ir česnaką. Supilti konservuotus pomidorus ir juos patraiškyti mentele iki beveik vientisos. Suberti prieskonius ir virti, kol padažas šiek tiek sutirštės. Perpilti jį iš keptuvės į dubenį ir rankiniu trintuvu susmulkinti, kad masė būtų kuo vientisesnė.

skanestai.wordpress.com nuotr.

* Į apkepusias paprikas įmaišyti virtus makaronus, pasigamintą padažą, varškės sūrį, maždaug pusę fermentinio sūrio (tarkuoto) ir pagal skonį druskos bei pipirų. Gerai išmaišius apibarstyti likusiu sūriu ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje dar apie 25 min.

skanestai.wordpress.com nuotr.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis