Pomidorų sriuba su krevetėmis

Skaniausia šią pomidorų sriubą valgyti kartu su orkaitėje paskrudinta itališka duona.

Skaitomiausi straipsniai:
- Tinginių „Napoleonas“
- R. Karpis: mama nulėmė mano ateitį
- Griauname mitus apie šildomąsias grindis
- Aklas tikėjimas: kodėl kai kurios moterys linkusios nematyti vyro neištikimybės
- Aukštas spaudimas... Ką valgyti?

Ingredientai:

Pomidorai - 7-8 vnt.
Krevetės - 250 g (šaldytos)
Džiovintas rozmarinas - 1 a. š.
Raudonasis svogūnas - 0.5 vnt.
Česnakas - 2-3 skiltelės
Druska - 0.25 a. š.
Pipirai - 0.25 a. š.
Alyvuogių aliejus - 2 š.
Parmezano sūris - 50 g
Ciabatta duona - (nebūtina)

Kaip gaminti ?

* Pomidorus nulupu. Supjaustau kubeliais.

* Gilioje keptuvėje ant aliejaus pakepinu smulkiai supjaustyus svogūną ir česnaką. Sudedu pomidorus. Palieku troškintis ant nedidelės ugnies, vis pamaišau, kad neprisviltų apačia. Troškinu maždaug 15 min. Įdedu žiupsnelį druskos, pipirų, smulkintus rozmarinus.

* Kitoje keptuvėje pakepinu šaldytas krevetes. Vanduo, kuris išsiskiria, šiek tiek suverda, o likusį reikia nupilti.

ievosreceptai.lt

* Ištroškintą pomidorų masę susmulkinu virtuviniu kombainu (blenderiu), bet nepadarau tyrelės. Man labiau patinka valgant jausti dar likusius mažus pomidorų gabaliukus.

* Išplaktą masę vėl supilu į puodą ir sudedu vėžių uodegėles. Pakaitinu porą minučių ir jau galima tiekti ant stalo.

* Sudėjus į lėkštes dar užtakuoju permezano sūrio, papuošiu basiliko lapeliais.

* Beje, man labai skanu šią pomidorų sriubą valgyti kartu su orkaitėje paskrudinta itališka duona ciabatta arba prancūzišku batonu.

www.ievosreceptai.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis