Vištiena tailandietiškai su kepintomis daržovėmis

Šeštadienio patiekalas ne tik gurmanams.

Skaitomiausi straipsniai:
- Kaip priversti orchidėją žydėti?
- S. Griaznova: pagaliau radau ramybę
- Įvaizdį pakeitusi Edita (32 m.): labai norėjau tapti moteriškesnė
- R. Polanskis: tragiška žmonos ir negimusio kūdikio netektis, kaltinimai satanizmu ir 13-metės išprievartavimu
- Obuolių pyragas su traškia morengine plutele

Ingredientai

6 porcijos:

1 citrinžolės dalis (arba 1/2 citrinos žievelės);
1 cm šviežios imbiero šaknies gabalėlis;
1 didelė česnako skiltelė;
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
275 g liesos, plonais griežinėliais pjaustytos vištienos;
1/2 pjaustyto griežinėliais raudonojo pipiro (be sėklų);
1/2 pjaustyto griežinėliais žaliojo pipiro;
4 smulkinti svogūnų laiškai;
2 šiaudeliais pjaustytos morkos;
115 g valytų žaliųjų pupelių;
25 g lengvai sugrūstų žemės riešutų;
2 šaukštai austrių padažo;
žiupsnelis cukraus;
druskos, juodųjų pipirų, kalendrų lapelių (puošti).

Paruošimas

1. Plonais griežinėliais supjaustykite citrinžolę arba citrinos žievelę. Nulupkite ir susmulkinkite imbierą ir česnaką. Didelėje keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Suberkite citrinžolę arba citrinos žievelę, imbierą bei česnaką ir kepinkite pamaišydami apie 30 sekundžių, kol paruduos.

2. Sudėkite vištienos juosteles ir maišydami kepkite 2 minutes. Tada sudėkite raudonąjį ir žaliąjį pipirus, svogūno laiškus, morkas, žaliąsias pupeles ir maišydami kepkite 4-5 minutes, kol vištiena iškeps ir pakeis spalvą, o daržovės beveik apkeps.

3. Galiausiai įmaišykite žemės riešutus, austrių padažą ir cukrų, pagardinkite druska ir pipirais. Dar minutę maišydami pakepinkite. Nedelsdami patiekite su ryžiais, papuošę kalendrų lapeliais.

sveikas.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis