Kriaušių ir aviečių keksas - šeimos mėgiamiausias

Man asmeniškai skaniausia tiesiog su obuoliais, bet keksas tikrai vertas dėmesio, todėl siūlau atrasti savo mėgiamiausią variantą.

Skaitomiausi straipsniai:
- Kaip priversti orchidėją žydėti?
- Įvaizdį pakeitusi Edita (32 m.): labai norėjau tapti moteriškesnė
- R. Polanskis: tragiška žmonos ir negimusio kūdikio netektis, kaltinimai satanizmu ir 13-metės išprievartavimu
- J. Statkevičius: o pameni, kai man buvo sunku, ir tu paskolinai 30 Lt...
- Obuolių pyragas su traškia morengine plutele

Negaliu atsidžiaugti tokiu nuostabiu rudeniu… Saulėtos dienos, spalvoti medžių lapai nuteikia puikiai savijautai ir atsiranda toks keistas jausmas, kad viskas gerai.  Šio nuostabaus rudens proga pristatau naują, kol kas mūsų namuose mėgiamiausią, kriaušių keksą, paturbintą avietėmis. Tiesą sakant, pirmą kartą jį kepiau dar vasarą, ir kiek kartų kepiau, tiek nespėdavau nufotografuoti… Jis turi savybę greitai kažkur prapulti. Receptą aptikau R. Ničajienės knygoje “Sezoninė virtuvė” psl. 208. Originaliame recepte ji naudojo obuolius ir gervuoges, taip pat rekomenduoja išmėginti kriaušių ir aviečių derinį, kurį aš ir spėjau nufotografuoti. Šiaip man asmeniškai skaniausia tiesiog su obuoliais, bet keksas tikrai vertas dėmesio, todėl siūlau atrasti savo mėgiamiausią variantą.

skanestai.wordpress.com nuotr.

30 cm ilgio formai reikia:

180 g minkšto sviesto (jei žinote, kad ryte kepsite, siūlau per naktį palikti sviestą kambario temperatūroje),
150 g cukraus (originaliame recepte 180g),
250 g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
2 a.š. malto cinamono,
0,5 a.š. malto imbiero (recepte nebuvo, bet patariu išmėginti su juo),
1 stiklinė aviečių,
1-2 kriaušių,
miltelinio cukraus apibarstymui.

skanestai.wordpress.com nuotr.

Eiga:

* Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniais ir cukrumi. Miltus atskirai sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu ir imbieru bei suberti į išsuktą sviestą. Tešla gaunasi visai kieta, neišsigąskite, svarbu ją gerai išmaišyti, galima rankomis.

* Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, supilti pusę tešlos ir išdėlioti avietes. Tada pilti dar pusę tešlos ir ant viršaus išdėlioti (įspaudžiant) pjaustytų kriaušių riekeles.

* Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis