Atraskite laiko sau - savaitės renginiai

Savaitei prasidėjus kviečiame ne tik pasinerti į darbus, bet ir atrasti laiko sau. Tegu jūsų laisvalaikis būna turiningas ir prasmingas, o laikas kultūrinėse erdvėse – nepamirštamas!

* Pirmadienio vakarą kviečiame apsilankyti spektaklyje „Gaidukas“ . Pasakojimo centre – aktoriaus Mariaus Jampolskio sukurtas veikėjas – dvidešimt penkerių metų jaunuolis, ir jo ėjimas į moterį nuo pat kūdikystės bei vaikystės. Kiekviena sutikta moteris kūrė jauno berniuko, o vėliau vaikino ir vyro pasaulį ir kiekvienoje naujai sutiktojoje jis matė ir dalelę tos, kuri jį glaudė anksčiau. Tai – spektaklis, kuris galvoje sukelia minčių audrą (renginio organizatorius – teatras „Domino“).

* Spektaklyje „Patriotai“ gausu kritiškos, atviros, neigiamos pozicijos miesčioniškos visuomenės atžvilgiu. Režisierius pabrėžia, kad pasakojime gerai žinomų aktorių sukurti charakteriai – realistiški. Daugumą jų – valdžios atstovai, o patriotizmas tokiems veikėjams dažnai būdavo tik veidmainystė, priedanga niekšingiems darbams atlikti. Čia gvildenamos aktualios socialinės žmogaus ir valstybės problemos, kurios dažnai neduoda ramybės. Į šiuos klausimus ne vienas esame ieškoję atsakymų, tad galbūt pagaliau juos rasite spalio 14-osios antradienį (renginio organizatorius – Valstybinis jaunimo teatras).

* Trečiadienio vakare jūsų laukia moteriška istorija. Mokytoja Sofija, psichoterapeutė Julija ir žurnalistė Emi – skirtingos. Viena vis įsivelia į romanus su vyrais, kita laviruoja tarp karjeros ir motinystės, o trečiajai nesiseka darbo srityje. Tačiau vieną žiemą ir pavasarį nutikę įvykiai iš esmės sujaukia jų gyvenimus. Jos suvokia, kad turi ką nors daryti. Net sunkiausiose situacijose draugės atranda stiprybės eiti toliau ir negana to – suranda vietos humorui. Spektaklyje „Chaosas“ kiekviena moteris atras dalelę savęs, o gal net pamatys save iš šono (renginio organizatorius – Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

* XX a. kai kurie žmonės nusprendė vaidinti dievus ir savo nuožiūra nutarė, kurie yra verti gyventi, o kurie ne. Šitai jie pateikė kaip istorinę misiją. Ketvirtadienį Vilniaus kamerinis teatras kviečia į spektaklį, pastatytą pagal jaunos žydų mergaitės Anos Frank dienoraštį, kuris buvo parašytas Antrojo pasaulinio karo metais. Kaip išlikti žmogumi? Kaip nepalūžti? Kaip juoktis, kai baimė kausto iš vidaus ar tikėti, net jei tikėjimas nusigręžė nuo tavęs? Spektaklis „Kai žmonės vaidino Dievą“ – istorija, parašyta gyvenimo (renginio organizatorius – Vilniaus kamerinis teatras).

* „Škac, mirtie, visados škac...“ galima vadinti lietuviškuoju „Romeo ir Džiuljetos“ variantu. Spektaklis pasakoja istoriją apie du jaunuolius bei jų pirmąją meilę – stiprią, tačiau naivią, visagalę, tačiau trapią. Ir nors pjese nesibaigia taip dramatiškai, kaip „Romeo ir Džiuljeta“, nemirtingai meilei ir dramatiškam išsiskyrimo skausmui abejingi nelieka nei suaugę, nei paaugliai. Juk meilės tema – neišsenkantys ir visada aktualūs klodai, o spalio 17-osios penktadienį į juos ners „Keistuolių“ teatro aktoriai (renginio organizatorius – „Keistuolių“ teatras).

* Šeštadienio vakarą „Keistuolių“ teatras kviečią į žmogiškąją terapiją „Gerbiami piliečiai“. Pasak spektaklio režisieriaus, pusantros valandos truksiančiame visuotinės terapijos seanse visi kartu visiems laikams, linksmai graudžių ir graudžiai linksmų teatrinių miniatiūrų pagalba, išrausime iš mūsų pilietinės visuomenės dirvonų suvešėjusias piktžoles: melą, pyktį, neapykanta, sukčiavimą, smurtą, socialinę neteisybę, bukumą, žiaurumą, girtuoklystę. Ir pagaliau pradėsime vieni kitus gerbti. Argi ne apie šitai dažnai svajoja kiekvienas iš mūsų (renginio organizatorius – „Keistuolių“ teatras)?

* Sekmadienį paskirkime neišsemiamiems klasikinės muzikos lobiams. Spalio 19 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje svečiuosis garsus pianistas Francois-Xavier Poizat. Svečias iš Prancūzijos drauge su orkestru atliks tai, kam abejingas negali likti nei vienas klasikinės muzikos gerbėjas – W. A. Mozarto koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 24, c-moll. Taip, fortepijono skambesys užburia, tačiau kai juo skambina FRANÇOIS-XAVIER POIZAT , tai galima vadinti mažu stebuklu (renginio organizatorius – Kauno valstybinė filharmonija).

Kultūra (http://kur.delfi.lt/kultura) bei kultūros renginiai – ne tik puikus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir penas jūsų sielai. Dabar visą informaciją apie juos galite rasti vienoje vietoje – atrask savo renginį internetinėje svetainėje http://kur.delfi.lt/ !

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis