Kaip išvirti puikų vištienos sultinį

Neatsiginame klausimų, kaip išvirti tobulą vištienos sultinį? Dauguma mokame kepti, virti, troškinti vištą, o kaip virti sultinį, kad tiktų ir vaikui, ir ligoniui, reikia truputį paplušėti.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Anticeliulitinė dieta, padėsianti atsikratyti ir vidinių riebalų
- E. Žiūkaitė: esu nusiteikusi prieš skyrybas, bet jei kito kelio nėra, ateina ramybė
- Stipriai šiuolaikiškai moteriai - švelnus moteriškas įvaizdis
- Medikai sunerimę: plinta diabeto epidemija – žmonės netenka regėjimo, kojų, inkstų
- Bulvių plokštainis su varškės–kefyro pagardu

Tai nesunku, tik reikia kantrybės. Geriausia virti iš kaimiškos vištos.

* Nors visur yra rekomendacijos, kad virti iš nugarkaulių ar kitokių kaulų, bet aš verdu ir iš mėsytės. Negaila juk poros sparnelių - patys juk ir valgysime.

* Dažniausiai rekomenduojama naudoti saliero šaknį, morkas, svogūnus ir česnaką. Žinoma, reikia nepamiršti druskos, lauro lapelių, pipirų žirneliais. Jei verdate sultinį iš keptų kaulų (kepėt vištą ir nėra kur dėti kaulų) labai tinka čiobreliai ir gvazdikėlis.

* Vandens reikia 1/3 daugiau nei ingredientai užima.

* Užvirus nugraibome putas ir labai sumažiname ugnį. Reikia virti ant mažos ugnies (kad vandens paviršius vos krutėtų) ir geriausia ~3 val.

* Išvirus reikia perkošti, geriausia, per marlę.

* Likusį sultinuką supilame į stiklainiukus ir sandariai užsukame. Man labai patiko ir užšaldyti kubelius kameroje (vandens ledukų indeliuose).

* Prieš vartojimą, atsukame stiklainį ir nugrėbiame riebaliukus (jei norime).

* Sultinys labai tinka su kibinais, lietiniais, virtinukais, skrebučiais. Sultinys (be druskos) tiks iškrovos dienai ar organizmui valyti.

www.gileskromelis.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis