Ką žvaigždių fotografas G. Žilinskas mano apie lietuvaičių dažymosi įpročius?

Iki šiol išsišokėliškais šukuosenų pristatymais garsėjęs plaukų stilistas Valerijus Gigevičius plečia veiklos kryptį. Subūręs profesionalų komandą menininkas žada priblokšti visuomenę dar nematytais grimo meistrų darbais.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Japoniška dieta: per 13 dienų - minus 7-8 kg
- I. Dovydėnaitės kolekcijoje - ir išgyventos tragedijos atgarsiai
- Kaip išvengti nekviesto svečio – pelėsio?
- Laura: mamai diagnozavus vėžį, mano paauglystė baigėsi...
- Erotinis gidas po vyro kūną
- Varškės sausainiai

V. Gigevičius kartu su fotomenininku Gediminu Žilinsku, grimo meistre Giedre Simute, vieno žurnalo mados redaktore Lina Bernotaityte, VDK grimo pagrindų dėstytoja Jelena Liaudanskiene ir „Grimo akademijos“ lektore Elena Permogorskaya vertins grimo meistrų pasirodymus.

Grimo meistrų ir visažistų konkursui „Taurė'14“ laimėti registracija ir taisyklės: https://www.facebook.com/events/282163338639707/. Registracija vyksta iki spalio 20 d.

Gediminas Žilinskas: „Dažymosi kultūrą reiktų lavinti“

Šiemet konkurse „Mis Lietuva“ teisėjavęs fotomenininkas Gediminas Žilinskas žada makiažo subtilybių vertinimą palikti grimo meistrams, o pats iš konkurso dalyvių lauks... įtaigumo. „Man labai įdomu, kaip skirsis rezultatas prieš grimą ir po jo. Aš noriu jausmo, tik jis pasiekia žiūrovą“, – konkurso dalyvius drąsina fotografas. Jis linki vadovautis jausmais ir pranokti patiems save. „Svarbiausia – būti savimi. Tai sėkmingo kelio garantas!“ – paslaptį išduoda stulbinančią karjerą padaręs menininkas.

G. Žilinsko nuotr.
O ką jis mano apie lietuvaičių dažymosi įpročius? „Dauguma šalies merginų be makiažo būtų kur kas gražesnės. Dažymosi kultūrą Lietuvoje derėtų lavinti – reikia žinoti ką ir kaip koreguoti. Patarčiau palankyti makiažo kursus – žinios visada į naudą“, – šypsosi vienas žymiausių šalies fotografų G. Žilinskas.

Lina Bernotaitytė: „Mados pasakos įdomios ir be grožio etalonų“

„Lietuvoje yra nemažai grimo profesionalų. Stebiu, kaip įsitvirtina jaunoji karta – populiarėja įvairios grimo akademijos, mokyklos, rengiama vis daugiau kursų. Norinčiųjų dirbti skaičius taip pat auga. Pagaliau galime drąsiau dalintis idėjomis ir kurti mados pasakas pasitelkiant ne tik standartinio grožio etalonus“, – pasakoja „L'Officiel Lietuva“ mados redaktorė L. Bernotaitytė.

M. Požerskytės nuotr.
Ką tik vykusiame stiliaus idėjų šou „Exit to the city“ metu redaktorė taip pat užėmė komisijos narės kėdę. „Tačiau tai bus pirmasis renginys, kuriame stebėsiu grimerių darbą. Reikės atidžiai įsiklausyti – kiekvienas turime atskirą istoriją, ką ir kodėl kuriame. Čia, kaip ir madoje, ieškosiu kelių dalykų: įspūdžio, profesionalumo, estetikos. Žaviuosi netradiciniais darbais, meistro sugebėjimu užkoduoti istoriją, išlaikyti vientisumą. Dėl to ir išskirčiau įspūdžio efektą – nesvarbu, patinka ar ne, įspūdis turi likti“, – komentuoja stiliaus ir mados žinovė.

G. Simutė: „Smagu, kad šis amatas populiarėja“

„Ir geriausiems meistrams kartais dreba rankos, o dar tokia komisija. Tačiau jaudulys – nuostabi emocija, juk jei jauti – tai gyveni. Žinoma, į kiekvieną konkursą reikia žiūrėti rimtai, bet mano patarimas būtų nepamiršti pasilinksminti. Mes pripratę prie grožio konkursų, kur apstu taisyklių, o čia galima viskas“, – kalba grožio centro „Eliza“ dėstytoja, salonų „UFF“ ir „UFF Square“ grimerė.

Asmeninio albumo nuotr.
G. Simutė pataria nesukti galvos, kas galėtų patikti komisijai. „Bus sunku vertinti dalyvius. Svarbi grimo atlikimo technika, kruopštumas, o gal atvirkščiai – sugebėjimas nuo jo atsiriboti? Pats svarbiausias dalykas – originalumas. Nekantrauju išvysti, kuo pavirs modeliai. Beje, jie turi būti pilnamečiai, – konkurso sąlygą primena profesionali grimerė. – Kiekvieną mėnesį „pasaulį išvysta“ kelios naujos grimerės. Smagu, kad šis amatas taip populiarėja. Tik mylintys savo darbą pasaulį gali padaryti gražesnį.“

V. Gigevič: „Stebėkite – grimerių poreikis augs“

„Štai jau kitą savaitę bus pristatyta pirmoji lietuvių kurta psichologinė siaubo drama „Rūsys“. Galiu nujausti, kad filmo kūrėjai neapsiėjo be profesionalių grimerių pagalbos. Esu įsitikinęs, kad ateityje kūrybingų menininkų pagalbos kine reikės ir daugiau, tad kodėl tam nepasiruošus iš anksto?“ – garsiai klausia V. Gigevičius.

L. Griciaus nuotr.
Menininkas nuolat skatina inovatyvių idėjų vystymąsi: pats jau yra pristatęs aštuonias atgarsių sulaukusias šukuosenų kolekcijas, kryptingai palaiko šalies dizainerių bendruomenę, į savo salonus nuolat suburia veiklius draugus.

V. Gigevičius neslepia pasitikėjimo kviestiniais komisijos nariais – jų veiklą stebi ne vienerius metus. Konkurso dalyviams plaukų stilistas linki siekti originalumo, išskirtinumo.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis