Į „gardžios“ komedijos premjerą susirinko žymūs žmonės

Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvyko išankstinė komedijos „Atostogos Italijoje“ (Trip to Italy, 2014) premjera.

Po filmo „Kulinarijos studijos“ vadovas, šefas Gianas Luca Demarco dalyvavusiųjų peržiūroje gomurius supažindino su 5 skirtingų Italijos regionų, po kuriuos keliavo juostos veikėjai, virtuvėms būdingais skoniais.

Organizatorių nuotr.

Filmo „Atostogos Italijoje“ istorija prasidėjo prieš ketverius metus, kuomet Didžiosios Britanijos televizijoje buvo pradėtas rodyti serialas „Kelionė“. Michaelo Winterbottomo režisuotame seriale puikiai žinomi ir mylimi britų aktoriai Steve'as Cooganas ir Robas Brydonas vaidino savo pačių „pakoreguotas“ versijas. Vyrukai keliavo po Šiaurės Angliją, o pagrindinis jų kelionės tikslas buvo aplankyti žymiausius šio regiono restoranus. Po puikių atsiliepimų šiemet pristatytas antras serialo sezonas, kuriame valgio ir gyvenimo gurmanai jau inspektavo Italijos restoranus.

Organizatorių nuotr.

Abu serialo sezonai pavirto pilno metro filmais. Juostoje „Atostogos Italijoje“ S. Cooganas ir R. Brydonas keliauja didžiųjų romantizmo poetų keliais – nuo Ligūrijos iki Kaprio, pakeliui vertindami prašmatniausių, ištaigingiausių ir originaliausių restoranų pasiūlą bei diskutuodami pačiomis įvairiausiomis temomis – nuo Batmeną vaidinančių aktorių balsų registrų iki filmų tęsinių meninės vertės.

Organizatorių nuotr.

Pasak festivalio „Kino pavasaris“ meno vadovės Santos Lingevčiūtės, filmas paneigia klišę, kad tarpusavyje tik moterys daug kalba ir apkalbinėja. „Net ryklio nasrai nėra tokie aštrūs, kaip šių komikų šnekos“, – pacitavo S. Lingevičiūtė vieno britų kino kritiko recenzijoje užtiktą frazę.

Organizatorių nuotr. (G. Matiuko nuotr.)

Kelio filmas „Atostogos Italijoje“, lydimas juokingų ir kartais nepatogių komikų pokalbių, itališkų delikatesų gausos ir žadą atimančių šalies vaizdų, trumpų atostogų į kiną kviečia jau spalio 24-ąją.

Organizatorių nuotr. (G. Matiuko nuotr.)

Filmo traileris: https://www.youtube.com/watch?v=DtlEQ6y8Rp8

Vakaro akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis