Tai, ko nežinojote apie veido odos patempimą: kiek kainuoja, ko tikėtis ir kada nerizikuoti

Veido odos patempimas šiandien įkandamas ne tik turtuoliams, bet ir uždirbantiems mažiau. Tai viena populiaresnių plastinių operacijų, apipintų daugybe mitų. Sužinokite, kokio amžiaus pacientai kreipiasi dažniausiai, kiek trunka pooperacinis laikotarpis, kokių lūkesčių galima tikėtis ir kada apie tokį veido tobulinimą reikėtų rimtai pasvarstyti.

Į klausimus atsako Klinikos „Grožio chirurgija“ plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas

Kokio amžiaus pacientai dažniausiai kreipiasi su prašymu atlikti veido patempimą?

Dažniausiai kreipiasi brandaus amžiaus žmonės. Galbūt galima sakyti kad nuo 30–35 m., paprastai besikreipiantys būna perkopę 50 m. Tai amžius, kai odos elastingumas sumažėja: skruostai patuštėja, atsiranda maišeliai apatinio žandikaulio šonuose, nusileidžia antakių kampai, kaklas nebėra toks lygus kaip anksčiau, taip pat atsiranda tiek odos, tiek riebalinio pertekliaus.

Kokio teigiamo efekto galima tikėtis po operacijos?

Siekiame, kad veidas nebūtų pertemptas ir amimiškas. Neturėtų matytis, kad žmogui atlikta operacija. Kai matosi, kad veidas yra patemptas ir nelieka natūralumo – tai nėra geras operacijos rezultatas. Po veido korekcijos pacientas turėtų atrodyti tarsi gerai pailsėjęs.

Operacijos metu skruostai yra papildomi riebaliniu audiniu, atidalinama raumenų sistema ir oda. Raumenys yra fiksuojami, kad būtų atstatomas veido karkasas. Tuomet oda perskirstoma, pašalinamas jos perteklius. Stengiamės, kad randeliai nebūtų matomi: juos slepiame ties plaukų linija, raukšlelėse.

Kiek laiko trunka gijimo laikotarpis?

Gijimas trunka apie dvi savaites, po 10–12 dienų išimami siūlai. 3–4 savaitės – tai laikotarpis, kai dar matomos pooperacinės žymės, tačiau jau po dviejų savaičių pacientės naudodamos kosmetiką eina į viešumą. Pilnas veido gijimas trunka apie mėnesį.

Kokie yra paplitę mitai apie veido patempimą?

Dažnai pacientai klausia „kiek metų atjaunėsiu?“. Tai nėra teisingai keliamas klausimas, netiesa, kad kuo labiau bus patempta veido oda, tuo jaunesnis atrodysite. Po operacijos pacientas turi atrodyti žvaliau, o ne atjaunėti tam tikru metų skaičiumi.

Ar galima daryti veido odos patempimą, jei pacientas turi aknę arba probleminę odą?

Bet koks trukdis yra papildoma rizika. Veido tempimas yra didelės apimties operacija, todėl reikėtų, kad rizikų būtų kuo mažiau. Jei yra aknė ar kitokios odos problemos, pacientus stengiamės atkalbėti nuo veido tempimo.

Ar yra procedūrų, kurios skiriamos po operacijos, kad efektas būtų akivaizdesnis arba būtų greičiau sveikstama?

Rekomenduojame vartoti homeopatinius medikamentus ir prieš, ir po operacijos, kad skatintų mėlynių ir patinimų dingimą. Po operacijos rekomenduojame dėvėti kaukę, kad nesikauptų skysčiai, taip pat masažus, kad geriau tekėtų limfa ir kad galutinis rezultatas būtų geresnis. Turime dermatologę, galinčią atlikti mezoterapiją ar odos šveitimą, procedūros skiriamos atkreipus dėmesį į veido odos būklę. Kad būtų pagerinta odos struktūra, kartais atvejais galime naudoti net lazerio procedūras.

Kokiais atvejais nerekomenduojama atlikti veido patempimo?

Jei pacientas serga gretutinėmis ligomis, jei rūko – griežtai negalima daryti operacijos. Jei yra potrauminės asimetrijos, gali būti sunku išgauti paciento lūkesčius atitinkantį rezultatą. Visa priklauso nuo pacientų lūkesčių, o dažniausiai šie veido operacijoms būna labai dideli. Todėl svarbu išaiškinti pacientui, ko jis gali tikėtis, kad nesiviltų, jog po operacijos atrodys kaip 16 metų. Nepakeičiame odos struktūros, bet pašaliname jos perteklių ir perskirstome audinius.

Kokios yra orientacinės veido patempimo operacijų kainos?

Tai priklauso nuo sričių ir darbo kiekio. Jei operuojami tik vokai ir kakta, operacija kainuos 4–4,5 tūkst. litų, jei pilnas veido tempimas su riebalų persodinimu – iki 14 tūkst. litų. Kainą galima numatyti tik pasikalbėjus su pacientu ir įvertinus pačią operaciją.

Po kiek laiko yra tikėtina, kad veido patempimą reikės kartoti?

Tai slidus klausimas, gali būti apie 10 metų. Garantijos nėra, nes visa priklauso ir nuo organizmo, ir nuo žmogaus. Rezultatas gali laikytis ir 2–3 metus, ir 20–30 metų. Nereikėtų skaičiaus vertinti metais, reikėtų spręsti pagal odos būklę, formas, odos suglebimą ir panašiai.

Ką reikėtų daryti, kad po operacijos veido oda ilgiau išliktų stangri?

Iš tiesų reikėtų daryti viską, ką daro savo odą saugantis žmogus: naudoti įvairius maitinančius kremus, atlikti mezoterapijos procedūras, vengti saulės vonių, nerūkyti, stengtis, kad kardinaliai nesikeistų svoris, o jei jis krinta – turi kristi palaipsniui. Odos priežiūros panacėjos nėra, nes jei būtų – operacijų nereikėtų.

Užsakymo nr.: PT_66196118

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis