Kaip grožį puoselėja legendinė Monica Bellucci (FOTO)

Italų gražuolė Monica Belluci rugsėjį atšventė 50 m. jubiliejų, tačiau nuspėti tikrąjį aktorės amžių nėra paprasta. Garsaus dizainerių dueto „Dolce & Gabbana“ mūza atskleidžia, kaip rūpinasi savo grožiu.

M. Bellucci – viena iš nedaugelio Holivudo žvaigždžių, kuriai peržengus brandaus amžiaus ribą pavyko išsaugoti jaunatviškumą, seksualumą ir atrodyti stulbinamai. Vieni teigia, kad įsimintinos išvaizdos italė yra apdovanota puikiais genais, kiti – kad už jaunatvišką išvaizdą turėtų būti dėkinga talentingiems plastikos chirurgams. Tačiau, kokia tikroji aktorės grožio paslaptis?

Monica sako, kad plastinėmis operacijomis veido tobulinusi nėra, tačiau kai kalba pasisuka apie korekcijas botokso injekcijomis – gintis nėra linkusi. Natūralu, kad bėgant metams senėjimo procesų neišvengiame, tad odos trūkumai darosi vis pastebimesni, nuo raukšlių iki pigmentinių dėmių. Tačiau saikingos injekcijos pristabdo senėjimo procesus ir kuria natūraliai atrodantį jaunatviško, energingo veido efektą. Nors aktorė nevengia grožio pasaulio siūlomų naujovių, teigia, kad senatvės nebijo: „Nebijau senti, bijau tik ligų. Tikiuosi ir toliau sveikai gyventi, džiaugtis kiekviena diena ir pasenti gražiai, natūraliai. Žinoma, tai nereiškia, kad nesilankau grožio salonuose ar kosmetologijos kabinetuose, jei nori būti graži, turi savimi rūpintis ir vien mankštos, suderintos mitybos nepakanka, todėl pasikliauju grožio srities profesionalais“, – yra minėjusi Monica.

Monica Bellucci, AOP nuotr.

Aktorė skiria daug dėmesio odos priežiūrai, kiekvieną rytą pradeda šaltu dušu, kasdien naudoja drėkinamuosius kremus ir serumus. Pasak jos, labai svarbu neleisti odai išsausėti, todėl visuomet veidą atgaivina purškiamu terminiu vandeniu. Tai ypač aktualu moterims, kurios dirba biuruose – juk nė nepastebime kaip kondicionieriai ir šildymas sausina mūsų odą, todėl po ranka reikėtų turėti purškiamos dulksnos.

Monica Bellucci, AFP/Scanpix nuotr.

Brandesnio amžiaus moteris neretai vizažo meistrai siūlo rinktis subtilesnes spalvas, ryškinti akis ir vengti sodrių spalvų lūpų dažų. Tačiau M. Bellucci sako neįsivaizduojanti vakarinio įvaizdžio be raudono lūpdažio. „Visuomet mėgau dažytis lūpas, lūpų dažai buvo mėgstamiausia ir mano mamos, ir močiutės grožio priemonė, todėl stabtelėti, žvilgtelėti į veidrodėlį ir pasiryškinti lūpas man lyg įgimta“, – juokiasi aktorė. Paprastomis dienomis Monica pirmenybę teigia „nude“ ir natūralių rausvų atspalvių lūpdažiams, o tuomet, kai žino dėmesio centre – lūpas ryškina sodriu raudoniu, nuo klasikinio iki tamsaus vyšninio. Pagrindinėmis grožio priemonėmis gražioji italė įvardija ne tik lūpų dažus, bet ir blakstienų tušą bei veido kremą.

Monica Bellucci, Reuters/Scanpix nuotr.

Dar vienas elementas, suteikiantis moteriai jaunatviškumo, – išpuoselėti ir spindintys plaukai. M. Bellucci mano, jog dažnai trinkti galvą nėra gerai, tai alina plaukus, todėl 2 kartai per savaitę – pats tas. Ji stengiasi kuo rečiau naudoti karšto oro srovę, plaukams leidžia išdžiūti natūraliai. Vengia ir plaukų formavimo karštais prietaisais, vis dėlto vakarėliai, premjeros bei kiti svarbūs pasirodymai – išimtis. Kaip ir dauguma italių, M. Bellucci žino, kad alyvuogių aliejus padeda puoselėti grožį. Ištrinkusi galvą plaukų galiukus ji visuomet patepa pirmojo šaltojo presavimo būdu išgautu alyvuogių aliejumi, kuris plaukus pamaitina ir prisotina vitaminu E.

Vis dėlto, nors ir naudotume galybę grožio produktų, patikėtume savo išvaizdos puoselėjimą profesionalams, pirmiausia turėtume išmokti džiaugtis gyvenimu ir pamilti save. „Tik tada, kai mylėsime save pačios, trauksime teigiamas emocijas, malonų dėmesį ir pajusime laimę. O laimė suteikia ir akims, ir odai spindesio, taip pat energijos ir noro geromis emocijomis dalintis su kitais. Tuomet senėjimo procesų nė nepastebi“, – yra įsitikinusi M. Bellucci.

Monica Bellucci, AOP nuotr.

Užsakymo nr.: PT_66247524

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis