Renginiai visai savaitei - apsilankykime

Prasidėjus paskutiniajam rudens mėnesiui kultūrinės miesto erdvės jums pateiks naujų pasiūlymų, kaip praleisti savo laisvalaikį prasmingai ir įdomiai.

Populiariausi straipsniai:
- Violeta Baublienė: rėksminga išvaizda nebyloja apie gerą skonį
- G. Paulauskas: dabar kai kurie gimdytojai savo atžaloms leidžia viską – mano, kad išaugins lyderį
- Ką galvoja katės apie savo šeimininkus?
- Kas tu – ideali žmona ar meilužė?
- Bananinis pyragas - beveik dietinis

Spektakliai, parodos bei kiti kultūriniai renginiai niūriu ir žvarbiu oru yra kaip tik tai, kas šildo širdį bei sielą, todėl po dienos darbų likti namuose neverta – kultūra persmelktos miesto vietos jau laukia jūsų!

Kas slypi už žodžio „emigracija“? Ar galima atrasti savo tautybę svečioje šalyje? Grįš tie išvykę žmonės ar negrįš? Į šiuos ir kitus klausimus, susijusius su emigruojančiais tautiečiais, lapkričio 4-ąją jums spektakliu „Išvarymas“ atsakyti pabandys Oskaras Koršunovas ir visiems puikiai žinomi profesionalūs aktoriai. „Emigracija – tai horizontali dvasinė kelionė „į laimę“, dažnai virstanti vertikalia kelione žemyn, į nelaimę“, – sako spektaklio režisierius, taigi, antradienį į meninę teatro erdvę įsileiskime aktualią bei skaudžią temą (renginio organizatorius – Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

Šį kartą į režisieriaus Aido Giniočio, vienintelio Lietuvoje commedia dell‘arte specialisto ir Gozzi kūrybos adepto mūsų šalyje, rankas pateko genialaus italų dramaturgo Carlo Gozzi pjesė „Meilė trims apelsinams“. „Pasakiškoje Kryžių karalystėje vykstantis veiksmas gali vykti visur ir kiekviename Pasaulio teatre, todėl šiame spektaklyje – visi Lietuvos teatrai ir garsiausi vardai, metaforos, simboliai ir kiti užburiantys veikėjai, ir, be abejo, nepakartojama ir išties originali kūrybinė spektaklio grupė – asmenybių ratelis“ – teigia renginio organizatoriai. Taigi, įsibėgėjusios savaitės vakarą leiskite neeilinėje vietoje su neeiliniais žmonėmis – tebūnie trečiadienis – maža šventė (renginio organizatorius – teatras „Atviras ratas“).

Antano Gudaičio darbų parodos „Žmonės žiūri į žvaigždes“ leitmotyvu pasirinktas paties dailininko kūrinio pavadinimas. A. Gudaitis visuomenei geriausiai žinomas kaip tapytojas, kurio kūryba meno žinovų įvardijama prancūziško racionalizmo ir lietuviško jausmingumo deriniu. Ši paroda skirta atskleisti kitą, ne mažiau svarbią bei visokeriopą dailininko kūrybos sritį – piešinius ir estampus. Taigi, penktadienį leiskitės į pasaulį, kuriame kalba ne žodžiai, o potepiai, spalvos, tonai ir jausmai (renginio organizatorius – A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejus).

„Keistuolių“ teatras šeštadienį kviečią į gyvos muzikos ir dainų persmelktą, itališkais prieskoniais kvepiantį spektaklį, pastatytą pagal Giovanni Boccaccio novelių rinkinį „Dekameronas“. Kupini aistrų, meilės, dievo paieškų, aktoriai įkūnys groteskiškus personažus ir kurs ironiškas bei šmaikščias situacijas. „Pamirškite sielvartus ir atsiduokite Amūro malonėms“ – kviečia spektaklio režisierė. Tie, kurie neateis – „Atleisk jiems – jie nežino, ką daro“ (renginio organizatorius – „Keistuolių“ teatras“).

Teatro „Kitas kampas“ aktoriai po vasaros sezono grįžę į scenas jau spėjo įsivažiuoti, taigi lapkričio 9-ąją kviečiame pasisemti to, kas šilto žvarbiu oru – gero humoro dozės. Aktorius Audrius Bružas pabrėžia, kad humoras amžiaus neturi ir primena, jog „Kito kampo“ spektakliai yra skirti jaunimui iki 99 metų. Beje, pasiruoškite nosinaites – teks braukti juoko ašaras (renginio organizatorius – Improvizacijos teatras).

Nors gyvename ne romantikos laikais, sakoma, kad kiekviename mūsų yra išlikę dalelė beviltiško romantiko ir tai galėsite patikrinti jau sekmadienį. Monospektaklis „Tūla ir kiti“ – pasakojimas apie valkatišką ir dievišką, purviną ir tyrą, girtą ir sąmoningą, nuščiuvusią ir klykiančią meilę. Meilę moteriai ir Vilniui. Pasakojimo herojus sutinka merginą, vardu Tūla ir trumpas bei tragiškas jų ryšys trunka tik savaitę, bet išlikę prisiminimai padeda herojui jaustis gyvam net tada , kai per greitai prabėgęs gyvenimas negailestingai žvelgia į akis, leisdamas suprasti, kad ateinanti diena jau neatneš nieko naujo. Tai – pjesė balsui ir pianinui, po kurios norisi prisėsti ir pagalvoti , o rudeniški vakarai tam nepaneigiamai tinka (renginio organizatorius – Bardai LT).

Nors kultūros renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/kultura/vilniuje) išsiskiria savo skaičiumi ir jų pagreitis – milžiniškas, svetainėje http://kur.delfi.lt/ galite rasti visus renginius, vykstančius jūsų mieste bei sužinoti visą reikalingą informaciją. Dabar išsirinkti, kaip praleisti savo laisvalaikį paprasčiau!

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis