Tortas „Snickers“

Šį tortuką gaminu jau ne pirmą kartą. Kiekvieną kartą vis ką nors pakeičiu pagal save. Šį kartą pagalvojau, kad vietoj įprasto juodojo šokolado ganašo, tortas į šokoladinį batonėlį būtų daug panašesnis, jei naudočiau riešutinį kremą. Ir tikrai! Tortas gavosi kaip vienas didelis, minkštas snickeris. Kalorijų bomba, bet labai jau skani.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- J. Statkevičiaus šou svečių apranga: kas išpildė Juozo norą?
- J. Statkevičiaus Maroko įkvėpta kolekcija: erotiška, ryški, gniaužianti kvapą (FOTO)
- Apie Dukano dietą iš pirmų lūpų. Tomos istorija
- Elvyra (57 m.): mėgstu ryškias spalvas ir drąsius pokyčius
- Eklerai su varškės įdaru

Aš naudoju 24 cm skersmens tortinę ir lakštus kepu atskirai. Tada jie gaunasi plonyčiai ir gražūs, nekyla jokių nesusipratimų. Biskvitus labai lengvai sulaistau saldinta kava, jau gamindama tortą. Ir į grietinėlės kremą, ir į biskvitų tešlą niekda nepamirštu įdėti kokybiškos vanilės. Tada kepinys tiesiog išskleidžia savo skonį visu gražumu.

„Rududu“ karamelę naudoju tik minkštą, kambario temperatūros, tada ji lengvai įsiplaka į tešlą ir torto kremą. Jei atšildyti skardinėlę reikia skubiai, 15-20 minučių ją palaikau karštame vandenyje, tada atidarau.Nebijokite naudoti sūdytus kepintus žemės riešutus. Jų nereikia nei perplauti, nei dar kažko daryti. Atskiros druskos grūdelių tikrai nepajausite, o tortas įgaus saldumo ir sūrumo balansą, nebus toks… saldus iki kaulų smegenų.

Tortą gaminkite susegtoje tortinėje. Tada pastatykite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad kremai susigertų ir apstingtu. Paskui išimkite, peiliu apveskite kepimo indo kraštus, kad tortas nebūtų prilipęs, ir jau puoškite. Tik neskubėkite, tortai reikalauja šiek tiek kruopštumo.

g-blogas.lt nuotr.

Biskvitams reikės:

2 didelių kiaušinių;
200 g cukraus;
1 a.š. vanilės pastos;
1 žiupsnelio druskos;
200 g riebios grietinės;
200 g miltų;
200 g karamelinio kremo Rududu;
2 a.š. kepimo miltelių.

Karameliniam kremui:

200 g kambario temperatūros Rududu kremo;
100 g kambario temperatūros sviesto;
150 g sūdytų kepintų žemės riešutų.

Grietinėlės kremui:

400 g riebios atšaldytos grietinėlės;
1 a.š. vanilės pastos;
40 g cukraus;
kelių šaukštų kambario temperatūros „Nutella“.

Torto glaistui:

100 g kambario temperatūros sviesto;
300 g kambario temperatūros nutella.

Saldintos kavos torto sulaistymui.

Kaip gaminti

g-blogas.lt nuotr.

* Pasiruošiame biskvitus. Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska ir vanile. Ant viršaus dedame „Rududu“ kremą ir grietinę. Plakame, kol gausime vientisą masę, be jokių gumuliukų. Įmaišome miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padaliname į keturias lygias dalis. Kiekvieną jų paskleidžiame po tortinės dugną, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180-200 laipsnių temperatūroje. Iškepus išimame iš tortinės ir leidžiame atvėsti.

g-blogas.lt nuotr.

* Karamelinį kremą paruošiame labai paprastai, tiesiog suplakame „Rududu“ su sviestu ir įmaišome riešutus. Atidedame.

g-blogas.lt nuotr.

* Grietinėlę iki standumo išplakame su cukrumi ir vanile. Atidedame.

* Gaminame tortą. Į paruoštą tortinę dedame vieną biskvitą, lengvai sulaistome saldinta kava ir aptepame plonu „Nutellos“ sluoksniu. Ant viršaus užtepame pusę grietinėlės. Dedame antrą biskvitą, vėl lengvai sulaistome saldinta kava ir aptepame visu kiekiu karamelinio kremo. Ant karamelės klojame trečią biskvitą, sulaistome kava, aptepame „Nutella“ ir likusia grietinėle. Uždengiame paskutiniu biskvitu ir apšlakstome likusia kava. Pastatome į šaldytuvą sustingti.

g-blogas.lt nuotr.

* Kremui skirtą „Nutellą“ iki vientisos masės išplakame su sviestu. Aptepame sustingusio torto kraštus ir viršų. Dar kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą.

Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt nuotr.

g-blogas.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis