Sužinok, ką veikti šią savaitę

Rudeniui skaičiuojant paskutines dienas, kultūrinės miesto erdvės jums pateiks naujų pasiūlymų, kaip praleisti savo laisvalaikį prasmingai ir įdomiai.

Šią savaitę jums siūlome tikrų tikriausią spektaklių maratoną, nes žvarbiu oru tai yra kaip tik tai, kas šildo širdį bei sielą, todėl po dienos darbų likti namuose neverta – kultūra persmelktos miesto vietos jau laukia jūsų!

Nesitikėkite čia gauti atsakymus – juos raskite patys, o dviprasmiškus moralinius klausimus jums pateiks režisieriaus Aido Giniočio suburta komanda. Visa tai – lapkričio 19-ąją spektaklyje „Apie žmogų nužudžiusį gulbę“, kuris pačių kūrėjų prilyginamas savotiškam kreipimuisi į savo bei kito protą, patirtį ir sąžinę, apmąstant žmogaus gimimo, būties ir mirties sąvokas. „Mes esame tai, ką svajojame“, – sako spektaklio kūrėjai (renginio organizatorius – „Atviras ratas“).

Lapkričio 21-ąją į dviejų dalių koncertą „Bardai tarp žvaigždžių: V.Petkevičius, L.Nazarenko“ surinkę žiūrovai turės galimybę išgirsti gražiausias aktoriaus Vido Petkevičiaus, į sceną užlipsiančio su dukra Aiste, bei atlikėjos Liubos Nazarenko dainas. Nukeliaukite ten, kur norisi būti mylimiems, mylėti patiems, kur žodžiai, radę atgarsį širdyje, užlieja aistros, vilties ir nostalgijos banga. Net ir rudenį turėkite savo asmenines žvaigždes (renginio organizatorius – „Bardai LT“)!

Kauniečiai ir laikinosios sostinės svečiai, savaitgalį pradėkite pasinerdami į laikus, kai mugių ir smuklių dvasia ėmė viršų, o pramogos buvo neatsiejama gyvenimo dalis! Operetės „Madam Pompadur“ siužetas, kurio centre karaliaus Liudviko XV favoritė, perkelia į XVIII amžiaus Paryžių. Čia netrūks meilės trikampių, smulkių intrigėlių, kurios sėkmingai bus išnarpliotos. Mylinčios širdys susijungs, o Markizė valdinga ranka ir toliau vadovaus Prancūzijai (renginio organizatorius – Kauno valstybinis muzikinis teatras).

Jau šį penktadienį aktorius Rolandas Kazlas kviečia į spektaklį Ne pagal šio pasaulio madą”. Spektaklio režisierius sakosi šiuo darbu į Kristijoną Donelaitį pažvelgsiąs ne į kaip mums visiems jau žinomą istorinę asmenybę ar klasiką, seniai gyvenantį tik vadovėliuose ar chrestomatijose. Iš tiesų, pažvelgti į grožinės lietuvių literatūros pradininką kitaip – nenuobodžiai ir be rėmų, būtų pats laikas, o tai lapkričio 21-ąją padaryti bus galima Vilniaus teatre ,,Lėlė'' (renginio organizatorius – Vilniaus teatras ,,Lėlė'').

Monospektaklis „Poetė“, pastatytas Salomėjos Nėries eilėraščių motyvais, kalba apie ryškiausios praėjusio amžiaus lietuvių poetės, gyvenusios 1904–1945 m. likimą, jau virtusį universaliu XX a. menininko tragiškos lemties mitu. Taip pat šitai – pretekstas ir galimybė prabilti apie šiandieną, kūrėją ir visuomenės požiūrį į jį, kuris neretai būna ne toks, kokio norėtųsi. Jau šeštadienį pasinerkite į sudėtingą menininko gyvenimą ir pajuskite alsuojančią istoriją (renginio organizatorius – Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

„Meilės pranašas“ – lietuvių kūrėjų pastatytas miuziklas, kurio centre visuomet aktuali tema – vyrų ir moterų tarpusavio santykiai. „Tai mūsų gyvenimas: gimimas, dviejų širdžių susiliejimas, išmintis ir branda. Nėra žmogaus, kuris nebūtų patyręs aistringos meilės kančios, džiaugsmo per skausmą ir palaimingo buvimo kartu“, – sako miuziklo organizatoriai. Į meilės sūkurį jus įsuks puikiai žinomi scenos profesionalai, tarp kurių – Povilas Meškėla, „Rebelheart“ grupės lyderis Darius Mickus, Augustė Vedrickaitė ir kiti. Taigi, deginančią meilės ugnį drauge su profesionaliais klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės pajusti jau lapkričio 23-ąją (renginio organizatoriai – „KITOKS TEATRAS“).

Renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/renginiai/vilniuje) stebina savo gausa, todėl kartais sunku nepasimesti tarp visų pramogų ir išsirinkti tinkamiausią. Portale http://kur.delfi.lt/ gali rasti sostinėje bei didžiausiuose Lietuvos miestuose vykstančius renginius – koncertus, vakarėlius, futbolo, krepšinio varžybas, šou, festivalius, spektaklius, miuziklus ir kitus. Sužinok, kas vyksta tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis