Kultūriniai renginiai tau ir visai šeimai

Kultūriniai renginiai yra kaip tik tai, kas šildo širdį bei sielą, iškritus pirmajam sniegui, todėl po dienos darbų likti namuose neverta – kultūra persmelktos miesto vietos jau laukia jūsų!

Pagal Alberto Camus pjesę „Kaligula“ pastatyto tokio paties pavadinimo spektaklio kertinė mintis – „Saugumo stoka - štai kas verčia mąstyti“. Iki šiol aktualios rašytojo frazės padės suprasti, kad iš tiesų – tik kritinės situacijos, kai baimė muša į veidą, priverčia žmogų galvoti, o viską į savo lentynėles jau lapkričio 24-ąją sudėlios teatro judėjimo „No Theatre“ aktoriai. Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami ateiti ten, kur gimsta netikėti teatriniai sprendimai (renginio organizatorius – „Meno žmonės“)!

Čia realybė susipina su fantazija, juokas – su ašaromis, švelni šypsena – su tragizmu, o riba tarp gėrio ir blogio – labai trapi. Spektaklio „Lilijomas“ veiksmas vyksta tikrovėje ir skaistykloje, kur karuselės prižiūrėtojas ir tarnaitė įsimylėję sukuria šeimą. Nepaisant esančios meilės, santykius nuolat tarsi vėjai vėto pykčiai. Veiksmas spektaklyje užverda tada, kai vyras sumanęs prasimanyti pinigų, su bičiuliu nusikaltėliu nutaria apiplėšti fabriko kasininką, taigi, lapkričio 25-ąją į nuotykių sūkūrį (renginio organizatorius – Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

Trečiadienio vakarui pasiūlysime nenusibostančios klasikos dozę – spalio 29-ąją turėsite galimybę pamatyti spektaklį, pastatytą pagal M. Bulgakovo (1891–1940) romaną „Meistras ir Margarita“, parašytą 1929–1940 metais. Aktorių profesionalų komanda žinomą istoriją prikels dar vienam gyvenimui – juk „Meistras ir Margarita“ – nesenstantis ir amžinai aktualus kūrinys, kurį geriau vieną kartą pamatyti, nes tai bus šimtus kartų galingiau už tai, ką tūkstantį kartų išgirsite (renginio organizatorius – Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

Kaip ir dauguma žmonių šiame pasaulyje, pagrindiniai miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais” veikėjai – jauna dviejų vaikinų ir merginos trijulė, ieško meilės, laimės ir gyvenimo džiaugsmo. Tai – istorija apie susiduriančius likimus ir tai, kaip saugoti išžiebtą ugnį ir gyvenimo vertybes. Vieną iš Lietuvos aukso fondo kūrinių, kuriame skamba nacionalinės premijos laureato Giedriaus Kuprevičiaus muzika, vilniečiai bei sostinės svečiai gales išvysti jau ketvirtadienį (renginio organizatorius – Alytaus miesto teatras) .

Ketvirtadienį vieno genialiausių ir populiariausių Romantizmo kompozitorių Fryderyko Chopino melodijos suskambės naujai! Keturi muzikos profesionalai – Evelina Sašenko (vokalas), Dmitrij Golovanov (fortepijonas), Donatas Bagurskas (kontrabosas) ir Jonas Lengvinas (mušamieji), improvizuodami ir svinguodami džiazo ritmu prikels kompozitoriaus kūrinius naujam gyvenimui. Koncertas „Chopin Jazz Inn“ sena pavers nauja, o nauja privers skambėti atpažįstamai (renginio organizatorius – Šv. Kristoforo kamerinio orkestro klubas).

Romantizmo krypties klasiko E. T. A. Hoffmano apsakymo „Smėlio žmogus“ inscenizaciją lapkričio 28-ąją jums pristatys Vilniaus teatras „Lėlė“ ir viena įdomiausių lėlių teatro režisierių Lietuvoje – Gintarė Radvilavičiūtė. Tai – istorija apie tarp fantazijų ir realaus gyvenimo pasimetusį žmogų, dėl egoizmo, netikėjimo ir abejonių nykstančią sielą, balansavimą ties beprotybės riba bei susitikimą su kiekviename mūsų esančia nematoma asmenybės puse, kuri arba nusviedžia į pragarą, arba iškelia į dangų (renginio organizatorius – teatras „Lėlė“).

Renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/renginiai/vilniuje) stebina savo gausa, todėl kartais sunku nepasimesti tarp visų pramogų ir išsirinkti tinkamiausią. Portale http://kur.delfi.lt/ gali rasti sostinėje bei didžiausiuose Lietuvos miestuose vykstančius renginius – koncertus, vakarėlius, futbolo, krepšinio varžybas, šou, festivalius, spektaklius, miuziklus ir kitus. Sužinok, kas vyksta tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis