Tortas "Tiramisu"

Labai labai skanus tortas. Drėgnas ir minkštutis, tikrai dar kepsiu ne vieną kartą ir kitiems rekomenduosiu, jei paklaus.

Iš nurodytų produktų kiekio iškepiau nemažą tortą, naudokite 24-26 cm tortinę. Kremui reikalingi žali kiaušinių tryniai, todėl prieš juos naudodami, kiaušinius nuplaukite karštame vandenyje, sumaišytu su šaukštu maistinės sodos. Kiekvienas biskvitas yra gana plonas, todėl prieš kepdami, tešlą būtinai padalinkite į 3 lygias dalis. Kepkite su formoje įklotu kepimo popieriumi.

Biskvitams reikės:

4 kiaušinių;
1 ir 1/4 puodelio cukraus;
3/4 puodelio rapsų aliejaus;
3/4 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
3 v.š. kakavos miltelių;
2 ir 1/4 puodelio miltų;
1 a.š. su kaupu kepimo miltelių.

Sulaistymui:

1/4 puodelio stiprios juodos kavos;
1/4 puodelio amaretto likerio.

Kremui:

800 g maskarponės;
3 kiaušinių trynių;
2 v.š. cukraus;
1 v.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. vanilės ekstrakto.

Kaip gaminti

* Biskvitui kiaušinius suplakame su cukrumi. Pilame aliejų, šviežiai spaustas sultis ir plakame toliau. Kai cukrus ims tirpti, sudedame kakavą, įsijojame miltus bei kepimo miltelius.

* Tešlą padaliname į tris lygias dalis ir 180 laipsnių temperatūroje kepame po vieną biskvitą. Padedame atvėsti.

* Šaltą kavą sumaišome su likeriu.

* Kambario temperatūros maskarponę suplakame su cukrumi, vanile ir kiaušinių tryniais.

* Sluoksniuojame tortą. Prieš pertepant kiekvieną sluoksnį kremu, biskvitą suliejame kavos ir likerio mišiniu.

* Prieš prapjaunant, kelias valandas palaikome šaldytuve.

Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis