Iš nurodytų produktų kiekio iškepiau nemažą tortą, naudokite 24-26 cm tortinę. Kremui reikalingi žali kiaušinių tryniai, todėl prieš juos naudodami, kiaušinius nuplaukite karštame vandenyje, sumaišytu su šaukštu maistinės sodos. Kiekvienas biskvitas yra gana plonas, todėl prieš kepdami, tešlą būtinai padalinkite į 3 lygias dalis. Kepkite su formoje įklotu kepimo popieriumi.
Biskvitams reikės:
4 kiaušinių;
1 ir 1/4 puodelio cukraus;
3/4 puodelio rapsų aliejaus;
3/4 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
3 v.š. kakavos miltelių;
2 ir 1/4 puodelio miltų;
1 a.š. su kaupu kepimo miltelių.
Sulaistymui:
1/4 puodelio stiprios juodos kavos;
1/4 puodelio amaretto likerio.
Kremui:
800 g maskarponės;
3 kiaušinių trynių;
2 v.š. cukraus;
1 v.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. vanilės ekstrakto.
Kaip gaminti
* Biskvitui kiaušinius suplakame su cukrumi. Pilame aliejų, šviežiai spaustas sultis ir plakame toliau. Kai cukrus ims tirpti, sudedame kakavą, įsijojame miltus bei kepimo miltelius.
* Tešlą padaliname į tris lygias dalis ir 180 laipsnių temperatūroje kepame po vieną biskvitą. Padedame atvėsti.
* Šaltą kavą sumaišome su likeriu.
* Kambario temperatūros maskarponę suplakame su cukrumi, vanile ir kiaušinių tryniais.
* Sluoksniuojame tortą. Prieš pertepant kiekvieną sluoksnį kremu, biskvitą suliejame kavos ir likerio mišiniu.
* Prieš prapjaunant, kelias valandas palaikome šaldytuve.
Skanaus!