Bulvių kukuliai

Puikių pietų, kurie patiks ir dideliam, ir mažam, receptas.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kaip sutvarkyti miegamąjį, kad jis pritrauktų meilę ir ramybę
- 10 įsimintiniausių Jennifer Lopez suknelių
- Kaip pasirinkti amuletą kiekvienam Zodiako ženklui
- Etiketo subtilybės: kaip gerti sultinį ir kur dėti vyšnios kauliuką
- Šiupininė su pupelėmis ir daržovėmis

Reikės:

1,5 kg bulvių,
3 šaukštelių druskos,
1 šaukštelio džiovintų mairūnų,
1-2 šaukštai miltų.

Kaip gaminti

* Bulvės nuskutamos, nuplaunamos. 500 g bulvių supjaustomos į 4 dalis ir 25-30 min. verdamos pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja.

* Likusios žalios bulvės sutrinamos trintuve į dubenį su šaltu vandeniu, sukrečiamos į medžiaginį krepšelį ir snusunkiamos. Skystis paliekama dubenyje, kad nusistotų krakmolas.

* Išvirusios bulvės nusunkiamos, paliekamos nusigaruoti, paskui sutrinamos ir sudedamos į dubenį. Skystis nupilamas.

* 1,5 šaukštelio druskos ir mairūnai taip pat sudedami ir suminkoma tešla. Jei reikia, įberiami 1-2 šaukštai miltų arba įpilama šiek tiek sutrintų bulvių skysčio.

* Užvirinami 3 l vandens su likusia druska.

* Drėgnomis rankomis iš bulvių tešlos padaromi vienodo dydžio virtiniai ir sudedami į verdantį vandenį. Sumažinama temperatūra ir virtiniai 20 minučių verdami atidengtame puode.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis