M. Leknickas - nuo politikos mokslų iki svaiginantį populiarumą atnešusių eilių

Pažintis su neseniai knygą išleidusiu ir neregėto populiarumo sulaukusiu rašytoju Mantvydu Leknicku (25 m.).

Skaitomiausi tekstai:
- Eva Peron – tragiško likimo diktatoriaus žmona
- Horoskopas gruodžio 04-11: pagerėjimas jau netoli
- Grožis pagal Zodiaką - kas tinka, o kas - ne
- Dalyvauk ir pirmoji Lietuvoje išbandyk kosmetikos gaminius
- Vokiškas pyragas su varške

Kalbant su rašytoju Mantvydu Leknicku nekyla abejonių – šiluma ir atvirumas leidžia pasiekti tikslą ir išpildyti slapčiausias svajones. Jis pasiekė skaitytojų širdis, o neseniai ir realizavo savo svajonę – išleisti knygą „Kniedytos mintys“. Pirmasis knygos tiražas buvo išpirktas vos per savaitę. Šiuo metu jau spausdinamas antras.

"Yra tiesiog vakarai ir yra vakarai, kai oda lyg apsnigtas langas pašiurpsta", - oda nuo Mantvydo Leknicko eilių pašiurpsta ne vienai jo gerbėjai ir skaitytojai. Jo mintys nepalieka abejingų.

Pokalbio metu vaikinas ne kartą pakartoja, kad rašymas jam vienas iš geriausių atsipalaidavimo būdų. Ir neseniai išleista knyga „Kniedytos mintys“ jau spėjo sulaukti didelio dėmesio. Svajonė internete publikuotus tekstus perkelti į knyga – realizuota.

„Pradėjau rašyti eilėraščius jau nuo mažų dienų, mama neseniai parodė eiles, kurias išsaugojo. Rimčiau kūryba susidomėjau mokykloje, tuomet buvo pirmieji bandymai. Dabar kiekvieną dieną kažką parašau. Anksčiau rašydavau kitokius tekstus, nes man patinka ne tik lyriniai tekstai, bet ir ironiškos, sarkastiškos mintys,“ - pasakojo Mantvydas.

Asmeninio albumo nuotr.

Visgi dažniausiai viešinama meilės tema, ilgesys, moters tematika, tad merginos Mantvydą vadina ir „lietuviškuoju Šekspyru“.

„Man nelabai patinka gretinimas, norėčiau vengti prilyginimų, nes manau, kad esu tik pradedantysis. Kas suteikia motyvacijos eilėms? Yra tokių žmonių, kurie tiesiog giliai įsirėžia į atmintį, ir kuriant iškyla, yra žmonių, kurie yra lyg įkvėpimas rašant“, - sako Mantvydas.

Mantvydas teigia, kad iš pradžių, rašydamas savo tinklaraštį, nesitikėjo, kad sulauks tiek palaikymo ir dėmesio.

„Man tiesiog patiko rašyti. Iš pradžių nebuvo skaitytojų. Aišku, labai smagu, kai žmonės skaitydami mano kūrybą, randa kažką sau artimo. Turiu galimybę atsiskleisti, žmonės man rašo savo pastebėjimus ir istorijas. Aš žmonėms kažką duodu ir jie man duoda atgal. Tai – geriausias įvertinimas,“ – teigia rašytojas.

Neseniai knygą išleidęs vaikinas džiaugiasi realizavęs svajonę.

„Daug žmonių man rašė ir klausė, ar bus išleista knyga, tikriausiai daug maloniau laikyti rankose, skaityti eiles iš knygos, tad džiaugiuosi, kad galiu skaitytojams suteikti tokią galimybę. Atsirado daug žmonių, galėjusių prisidėti prie knygos kūrybos, esu dėkingas jiems,“ – pabrėžė M. Leknickas.

Nors Mantvydas studijavo politikos mokslus, Mantvydas dirba reklamos agentūroje, darbas susijęs su socialiniais tinklais. Atradęs laisvo laiko, jaunasis kūrėjas sportuoja, skaito, rašo tekstus, laiką skiria rašymui ir tobulėjimui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis