Sausainiai su cinamonu ir migdolais

Lengvučiai, traškūs ir tiesiog tirpstantys burnoje.

Reikės:

400 ml kvietinių miltų
100 ml bulvių krakmolo
100 ml cukraus pudros
2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
200 g sviesto arba margarino
1 kiaušinio
kiaušinio baltymo - aptepimui
kapotų migdolų, cukraus - papuošimui

Kaip gaminti:

* Visus sausuosius produktus sumaišykite dubenyje. Riebalus supjaustykite mažais gabaliukais ir įdėkite į miltų mišinį. Sutrinkite riebalus rankomis ar mentele.

* Lengvai suplakite kiaušinį, įpilkite į indą ir įmaišykite į tešlą. Palikite tešlą šaldytuve maždaug valandai.

* Iškočiokite tešlą ant apibarstytos miltais kepimo lentos ir formele išpjaustykite sausainius. Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

* Ištepkite kiaušinio baltymu, pabarstykite cukrumi ir kapotais migdolais. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 10 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis