Originalios kalėdinės namų dekoracijos

Kaip puošti namus Kalėdoms? Žiemiškai ir subtiliai – kad tiktų šventėms ir po jų. Baltai, nes ši spalva simbolizuoja šviesą, o jos tamsiuoju metų laiku labai pasigendame. Kuo daugiau baltos, tuo daugiau šviesos. Matyt, todėl taip džiugina iškritęs sniegas.

- Tradiciniai spygliuočių, samanų, gebenių vainikai ant laukųjų durų, sienų ir židinių, šventėms pasibaigus, dar ilgai džiugins savo natūralumu ir raminama sodria žalia spalva.

Shutterstock nuotr.

- Eglės šakelė su kankorėžiais, netradiciškai „pamerkta“ į batus, – originali, linksma puošmena.

Shutterstock nuotr.

- Dekoratyvi visžalio amalo, dar vadinamo laumės šluota, šakelė su baltomis mažomis uogomis turi simbolinę taikos reikšmę. Dažnai ji kabinama palubėje. Po amalu atsidūrusį žmogų – pažįstamą ar ne – galima pabučiuoti. Dažniausiai tai daroma per Kalėdas.

- Namų tekstilės raštai ir ornamentai primena šalčio piešinius ant langų, šerkšną ant medžių šakų speiguotą žiemos rytą.

Shutterstock nuotr.

- Minkštos ažūrinės nėrinių pagalvės, pledai – subtilios, puošnumo ir šilumos interjerui suteikiančios detalės. Namuose jaukiau, kai vienas kitas daikčiukas – rankų darbo. Pamačius tokius pavyzdžius norisi kuo greičiau traukti į verpalų krautuvėlę, susirasti virbalus... O gal tokių gražių daiktų yra jūsų močiutės spintoje? Na o jei nemezgate, puikiai tiks išpuošti sausainiai.

Shutterstock nuotr.
- Milžiniškos snaigės ant sienų, įvairios kompozicijos – paprasta, bet kartu ir labai graži kambario puošmena.
Shutterstock nuotr.

- Ledas primena stiklą. Skaidrų, raštuotą, matinį. Gal ir jūsų indaujoje yra toks stiklinis gaubtas? Po juo atsidūrę nereiklūs visžaliai sukulentai – tarsi lede prasiskleidę žiedai. Pasižvalgykite virtuvėje – rasite daugiau dekoruoti tinkamų daiktų. Paprasčiausią stiklinę, apjuosę rafijos juostele, užkišę kadagio šakelę, paverskite žvakide.

Shutterstock nuotr.

- Per mažai namuose ledo žėrėjimo? Perlamutrinės žvakidės pažers jo kur kas daugiau.

Shutterstock nuotr.

Tekstiliniai kutai primins pastogėje kabančius varveklius.

- Žibančios lempučių girliandos paprastai kabinamos ant eglučių. Ant lango. O kur dar? Kad ir ant indaujos. Puikus, netikėtas sprendimas. Tegul švieselės žėri ten, kur kočiojami meduoliukai, beriamos spanguolės į kisielių, ruošiami prieskoniai šventiniam kepsniui...

Shutterstock nuotr.

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis