Kaip sužinoti, ar jis tave tikrai myli?

Kiek laiko sugaišti spėlionėms: myli – nemyli? Jam patogu su tavimi, ar tu jo vienintelė? Jei niekad apie tai nesusimąstei, tu – laiminga moteris. O ką daryti, jei esi pasiruošusi sutelkti psichologų konsiliumą, kad surastumei atsakymą į šį kankinantį klausimą?

Pradžiai reikia kiek galima sąžiningiau sau atsakyti į kelis klausimus.

Pavyzdžiui: ar jis mane ves, ar ne? Ar išpildys viską, ką prisižadėjo? Čia reikia galvoti ne apie tai, kiek stipriai jis tave myli, o apie tai, kiek jo charakteris leis jums sukurti laimingą santuoką. Beprotiškai mylintis žmogus padovanos tau gausybę aštrių pojūčių, tačiau kaip jis pasielgs, kai tamsioje gatvėje jums kelią pastos chuliganai? Ar jis imsis be priminimų išnešti šiukšles ir žadins tave švelniu bučiniu, o ne riksmu iš virtuvės: „Kas suvalgė mano dešrą?“

Tarkime, vyriškis tave iš tikro myli. Vienintelis dalykas – jis tave myli savaip, o ne taip, kaip tu nori. Jis neturi eiti dėl tavęs iš proto ir degti aistra – jis turi būti patikimas, atsakingas ir norėti leistis į kompromisus. Ir tu pati turi suprasti, kad negalima tekėti už nemylimo.

Nuspręsti, ką pati jauti vyriškiui, su kuriuo esi, reikia dabar, kad paskui neverktum draugei ant peties. Jis tikrai nepradės svarstyti, kiek stipri jo meilė tau – vyrai nemąsto apie panašias kvailystes. Liks jis su tavimi ar ne – priklauso ne nuo jo jausmų gilumo, o nuo charakterio ir gebėjimo atsakyti už savo sprendimus.

Jei tu užduosi savo vyriškiui klausimą apie jo meilę tau, jis veikiausiai pasimes (čia jei neatsipirks standartiniu: „Taip, mieloji, myliu, paduok prašau man druską“), o tu iškart padarysi išvadą: nemyli. Ir būsi neteisi – tiesiog jis mąsto kitomis kategorijomis.

Vyras nežvelgia į save kaip į meilės šaltinį – jis mato save kaip tavo gynėją. Jei jis supras, kad tu jį vertini išimtinai kaip žmogų, kuris tave myli, jis susierzins – o kaip gi kitos jo savybės? Be to, vyrai – racionalūs padarai: jų pasaulyje meilė moteriai nėra laikoma šaunumo požymiu. Bendraudami su draugais, vyrai vargu ar pasakos, kaip stipriai tave myli – jie veikiau paminės, kad nupirko tau automobilį.

Psichologės Dara Kammarat ir Johanna Pitc tyrinėjo šį klausimą ir išsiaiškino, kad tarp vyrų, kurie demonstruoja savo meilę kvietimu į Paryžių savaitgaliui ir tų, kurie rodo savo jausmus padėdami namų ūkyje, yra didžiulis skirtumas. Pirmasis, tikėtina, priklauso tiems, kurie pamiršta savo pažadus, o paskui prašo atleidimo, kai tuo tarpu antrasis prisimena viską, ką pasakė prieš tris savaites.

Specialistai priduria: jei iš vyro reikalauji patvirtinimo, kad kiekvienas jo poelgis padiktuotas ne ko kito, kaip jo meilės tau – vadinasi, turi rimtų problemų. Tai moteriai, kuri pasitiki savimi ir žino, kad gali pasikliauti partneriu, tokių įrodymų tiesiog nereikia. Pati didžiausia deklaruojama meilė pasaulyje jokiu būdu nėra garantija, kad vyras įvykdys visus savo pažadus.

O jei tu tikrai tapai jo gyvenimo dalimi ir dalijiesi su juo tiek džiaugsmais, tiek vargais, gali lengviau atsikvėpti: jūsų santykių laukia šviesi ateitis.

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis