Vištienos pyragas

Puikus tiek karštas, tiek šaltas!

Skaitomiausi šių dienų tekstai:
- Jazzu: esu labai stipri moteris, net nemaniau, kad galiu tiek iškęsti
- E. Žiemytė: kaip puoštis šventėms, kai... nemėgsti puoštis?
- Kokios dovanos labiausiai tinka kiekvienam Zodiako ženklui
- Kaip kitąmet dažysime plaukus – ombre, sombre, o gal dar kaip nors kitaip? Atsako stilistas
- Persimonų ir varškės apkepas

4-6 porcijoms reikės:

220 g miltų,
100 g sviesto,
pusę šaukštelio druskos,
4 šaukštus vandens,

3 nemažus svogūnus,
2 vidutines morkas,
gabalėlį sviesto,
100 g šaldytų žirnelių,

300-400 g vištienos filė,
stiklinę kefyro,
druskos
,
pipirų,
pora šaukštų aliejaus,

2 didelius kiaušinius,
2 kaupinus šaukštus grietinės,
75 g fermentinio sūrio,
pusę šaukštelio kumino,
pusę šaukštelio ožragės,
aitriosios paprikos miltelių,
raudonėlio.

omnomnom.lt nuotr.

Procesas:

* Vištieną supjaustom kubeliais (pusantro ant pusantro ant pusantro) ir užpilam kefyru. Padedam bent valandai.

* Miltus sumaišom su druska ir įpjaustom sviestą. Tada triname tarp pirštų, kol gauname trupinius. Pilam vandenį ir lipdome į vieną. Iš pradžių atrodo, kad nieko nebus, vandens čia dar pusės stiklinės mažiausiai reikėtų, bet nepasiduokim. Ir tik jau labai labai nesisekant dar šaukštą vandens galime šliūkštelėti. Kai jau turim sulipusią tešlą, vyniojam į plėvelę ir dedam į šaldytuvą.

* Svogūnus nulupam, sukapojam smulkiais kubeliais. Morkas pjaustom juostelėm. Sviestą išlydom, kaitrą sumažinam ir dedam ten svogūnus. Kepam/troškinam juos svieste, kol formą praranda, t.y., suminkštėja. Užtruks truputį, įspėju. Todėl tuo pat metu visai galima su vištiena susitvarkyt iki galo. Nupilame kefyrą, apiberiame druska ir pipirais. Išmaišom. Įkaitinam pora šaukštų aliejaus ir pažiūrim, kaip gyvena svogūnai. Jei jau beformiai - dedam morkas.

* Grįžtam prie keptuvės su aliejum. Ji, įspėju, baisiai karšta turi būti, kad iš mėsos sultys nepabėgtų kepant. Tai vištieną į tą keptuvę ir suverčiam. Maišom intensyviai, vos vištiena spalvą pakeičia, traukiam tuos gabalėlius lauk. Paliekam vėsti, o į morkas ir svogūnus supilame žirnelius. Troškinam, kol žirneliai jau visai skanūs bus. Jei troškinimo metu labai svilti nori - įpilam karšto vandens šlakelį. Paliekam atvėsti.

* Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą, pageidautina, apvalią ir nuimamais kraštais, ištepam sviestu. Traukiam tešlą iš šaldytuvo ir išklojam ja dugną bei kraštus. Patogiausia tai daryti gabalėliais ją plėšant ir lipdant po truputėlį. Dedam į orkaitę dešimčiai minučių. Kol kepa pagrindas, kiaušinius išplakam su grietine ir įmaišom smulkiai tarkuotą sūrį. Sudedam mėsą ir daržoves. Atvėsusius, nes kitaip visokių ten nelaimių su denatūruotais kiaušinių baltymais be laiko nutikti gali. Dedam prieskonius. Išmaišom ir pilam į apkeptą pagrindą. Išlyginam paviršių ir šaunam į orkaitę 30-40 minučių. Valgom, kol karštas. Nes pietūs. beje, šaltas irgi labai skanus.

P.S. Tešlą galima imti sluoksniuotą bemielę, kočioti ir iš anksto neapkepti. Galima imti trigubai tiek sūrio ir pjaustyti jį smulkiais kubeliais. Visaip gerai. Tikrai gerai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis