Tešlai reikia:
4 kiaušinių trynių
4 valg. šaukšto cukraus
100 g sviesto
0,5 stiklinės grietinės
1 pak. vanilinio cukraus
0,5 arb. šaukštelio sodos
3-4 stiklinės miltų
Glajui reikia:
1 kiaušinio baltymo,
0,5 stiklines cukraus pudros (jei per skystas glajus, dar dėkite pudros)
šokolado
Kaip gaminti:
* Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Į grietinę supilti nugesintą sodą. Tada išmaišyti ir supilti į trynius. Sviestą išlydyti, bet ne5kaitinti. Suberti vanilinį cukrų ir miltus. Tešlą išmaišyti.
* Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai bus purūs ir minkšti.
* Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti.
* Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!