Grybukai - tikra švenčių stalo puošmena! (1)

Grybukų receptas - jau metas juos kepti.

Tešlai reikia:

4 kiaušinių trynių
4 valg. šaukšto cukraus
100 g sviesto
0,5 stiklinės grietinės
1 pak. vanilinio cukraus
0,5 arb. šaukštelio sodos
3-4 stiklinės miltų

Glajui reikia:

1 kiaušinio baltymo,
0,5 stiklines cukraus pudros (jei per skystas glajus, dar dėkite pudros)
šokolado

Kaip gaminti:

* Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Į grietinę supilti nugesintą sodą. Tada išmaišyti ir supilti į trynius. Sviestą išlydyti, bet ne5kaitinti. Suberti vanilinį cukrų ir miltus. Tešlą išmaišyti.

* Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai bus purūs ir minkšti.

* Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti.

* Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis