E. Skerstonas: ką daryti, jei vakarėlyje sutikote „antrininkę“?

Vakarėlyje sutikote kitą tokią pat suknelę vilkinčią damą? Mados žinovas siūlo pažvelgti į madą žaismingai. Ypač ateinant šventėms.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- 12 Kūčių patiekalų receptų

- Marinuota silkė suomiškai

- Pyragėliai su aguonomis

- Grybukai - tikra švenčių stalo puošmena!

- Savaitės prognozės: kas mūsų laukia per šventes

- Šventas Kalėdas pasitikite su gardžiai iškeptu viščiuku

„Mada – tai žaidimas“, – teigia socialinių mokslų daktaras Eugenijus Skerstonas. Rudenį išleidusį knygą „Mados psichologija“ autorių salonas „Gedimino 22“ prieš Kalėdas pakvietė su moterimis padiskutuoti apie tai, kas joms labiausiai rūpi.

O rūpi, žinoma, gražūs drabužiai ir mada. Tarp naujausių šventinių garsių prekių ženklų kolekcijų drabužių vyko įdomūs pokalbiai.

Organizatorių nuotr.

„Į klausimą, kodėl rytais dažosi blakstienas, nesugebėjo atsakyti beveik nė viena mano studentė, – intriguojamai pokalbį pradėjo E. Skerstonas, pusantrų metų dėstantis mados psichologijos kursą jaunajai kartai. – Viena mėgino suformuluoti mintį, jog daro tai iš įpročio.“ Moterys visais laikais norėjo puoštis ir gražiai atrodyti. Už šio noro, anot mados žinovo, slypi stiprus motyvas jaustis gerai. Kodėl su kai kuriais drabužiais jaučiamės tarsi ne savo kailyje? O kiti, priešingai, verčia aukščiau iškelti galvą ir atlošti pečius? Atsakymų į panašius klausimus savo knygoje ir ieškojo E. Skerstonas, įsitikinęs, kad nuo to, kaip atrodo moteris, priklauso jos psichinė sveikata. Beje, kitąmet prieš Kalėdas autorius rengia staigmeną ir vyrams – išleis knygą jiems ir apie juos.

Organizatorių nuotr.

„Mada gimsta galvoje“, – tvirtai įsitikinęs socialinių mokslų daktaras. Studijoje, kurią rengė dvejus metus, nestinga ir psichologinių įžvalgų (mados entuziastui teko konsultuotis ir su šiais specialistais. Iš pradžių jie, anot autoriaus, nepatikliai ir kreivai žvelgė į E. Skerstono ketinimus apie tai rašyti knygą, tačiau netruko įsijungti ir susidomėti), ir paties Eugenijaus požiūrio. „Darbas nebuvo lengvas, juk Rytų Europoje iki šiol apie tai net kalbama nebuvo“, – sako E. Skerstonas.

Organizatorių nuotr.

Autorius pats „režisavo“ kai kurias Augio Narmonto nuotraukas – tiesa, prisimena, kad kai kurios moterys sutrikdavo sulaukusios E. Skerstono pasiūlymo papozuoti jo knygai. „Ką, nejaugi aš taip baisiai atrodau?!“ – maždaug tokią reakciją perpasakojo autorius. Jis ne tik prisiminė knygos kūrimo užkulisius, bet ir noriai atsakinėjo į moterų klausimus.

Pavyzdžiui, ką daryti, jei vakarėlyje sutikote kitą tokią pat suknelę vilkinčią damą? „Pirkdamos suknelę, pasikliaukite tikimybių teorija ir melskitės“, – juokavo E. Skerstonas ir rimtai pridūrė, jog iš tiesų ši situacija nėra tokia baisi: kiekviena moteris savaime atrodys kitaip net vilkėdama tokią pačią suknelę – rinksis visai kitus aksesuarus, šukuoseną, batelius, rankinę. Todėl visai nereikia bijoti sutikti vakarėlyje savo „antrininkės“. Antros tokios tiesiog nėra ir negali būti!

Mados vakaro akimirkos – moteris.lt fotogalerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis