7 dienų kefyro dieta ir minus 5 kg

Šio tiršto, sotaus ir maistingo rauginto pieno produkto mėgėjai kažin ar atsisakytų, pasitaikius progai, mesti svorį pasitelkus į pagalbą būtent kefyrą. Savaitės trukmės kefyro dieta reikalauja valios jėgų, tačiau jeigu jos laikomasi, rezultatai – džiuginantys. Siūlome su šia dieta susipažinti iš arčiau.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Garsenybių asmeninio trenerio patarimai, kaip nepriaugti svorio ir išlaikyti gražų kūną
- Naujausios manikiūro tendencijos: kokia spalva nagus lakuoti šį pavasarį?
- Savaitės horoskopas: pasiruoškite netikėtumams
- Laimingas gyvenimas be... vaikų
- Skanūs ir minkšti grietiniečiai

Stiklinėje kefyro, regis, slypi sveikatos garantas – jis toks naudingas, kad gerokai daugiau priežasčių jį gerti, nei negerti.

* Pirma, organizmas gerai pasisavina šį rauginto pieno produktą, jis teigiamai veikia virškinimo sistemos darbą, normalizuoja medžiagų apykaitą.

* Antra, kefyras neleidžia skrandyje ir žarnyne susidaryti terpei, kurioje galėtų atsirasti ir daugintis kenksmingi mikroorganizmai, neleidžia prasidėti puvimo ir rūgimo procesams, padeda esant disbakteriozei.

* Trečia, kefyras organizmui suteikia daugybę jam reikalingų medžiagų. Pavyzdžiui, kefyre yra tokių mikroelementų kaip jodas, varis ir fluoras, taip pat vitaminų B, D ir kitų, o kalcio jame net daugiau nei piene.

* Ketvirta, kefyras skatina iš organizmo išvalyti toksinus ir kitas kenksmingas medžiagas.
Galima ir toliau vardinti kefyro teigiamas savybes, tačiau jau to, kas pasakyta, pakanka suprasti, kad kefyrui galima patikėti ne tik savo organizmo sveikatinimą, bet ir leisti padėti numesti svorį – šis procesas bus jums naudingas. Taigi, jeigu ieškote lieknėjimo metodo, tikrai rekomenduojame rinktis kefyro dietą.

Fotolia nuotr.

Kas tai?

Kefyras jūsų dietos pagrindu gali tapti dėl dviejų priežasčių. Pirma, jis turi daug naudingų medžiagų. Antra, jis pasižymi mažu kaloringumu, kuris priklauso nuo kefyro rūšies, tačiau vidutiniškai šimte mililitrų kefyro yra 50 kilokalorijų. Tačiau jeigu normaliai maitinantis per dieną rekomenduojama išgerti stiklinę, daugiausia – dvi, kefyro, tai savaitę laikantis kefyro dietos jūs turėsite per dieną išgerti pusantro litro šio gėrimo. Geriausia rinktis vieno procento riebumo kefyrą, taip pat būtina atkreipti dėmesį, kad kefyro galiojimo laikas būtų neilgas. Jeigu kefyras galioja ilgai, vadinasi jame esantys mikroorganizmai jūsų organizmui suteiks mažiau naudos.

Laikantis šios dietos maitintis tik kefyru tikrai neteks, tad alkio jausmas kažin ar jus kankins. Į savo racioną taip pat galima įtraukti kitus pieno produktus (pavyzdžiui, varškę), ryžius, virtas ar orkaitėje keptas bulves, vištienos krūtinėlę, vaisius ir daržoves.

Shutterstock nuotr.

Kefyro dietos principai

Kefyro dieta priskiriama vadinamosioms ekspres dietoms – jos trukmė tik septynios dienos. Visą šį laiką būtina laikytis kelių taisyklių:

* Kiekvieną dieną būtina išgerti pusantro litro kefyro – tai pagrindinis dietos produktas.

* Kefyras vandens nepakeičia, todėl jį gerti būtina. Vis dėlto, tokių gėrimų kaip juoda arbata ar kava atsisakyti būtina.

* Kefyrą galima maišyti su nekaloringais baltymų ar angliavandenių turinčiais produktais. Venkite kepto ir riebaus maisto. Taip pat teks apsieiti be miltų produktų ir saldumynų.

* Valgyti reikėtų daug kartų. Rekomenduojama maitintis šešis kartus per dieną, tarp valgymų turėtų būti panašūs intervalai. Kai valgote paskutinį kartą, turite žinoti, kad tai daryti reikėtų ne anksčiau kaip likus dviem valandoms iki miego.

* Dietai einant į pabaigą, nepamirškite, kad iškart grįžti prie įprastos mitybos negalima. „Išeiti“ iš dietos reikia švelniai ir palaipsniui, todėl maisto porcijų iškart stipriai didinti negalima, taip pat reikia stengtis kaip įmanoma mažiau valgyti kepto, riebaus ir saldaus maisto.

Meniu pavyzdys

Kiekvieną dieną būtina išgerti pusantro litro kefyro.
Taip pat mitybą reikėtų papildyti:
Pirmą dieną – ryžiais be druskos;
Antrą dieną – grikių kruopomis;
Trečią dieną – varške;
Ketvirtą dieną – virta vištienos krūtinėle;
Penktą dieną – orkaitėje keptomis ar virtomis bulvėmis;
Šeštą dieną – tik vandeniu („iškrovos diena“);
Septintą dieną – vaisiais (pavyzdžiui, žaliais obuoliais).

Savo meniu taip pat galima papildyti kefyro ir grikių kruopų patiekalu. Į lėkštę įdėkite du šaukštus grikių kruopų, užpilkite jas kefyru ir palikite nakčiai. Iki ryto grikių kruopos prisigers skysčio ir suminkštės, tad valgysite kažką panašaus į košę, kuri tiks vienam iš valgymų.

Būkite atsargūs

Būtina atsižvelgti, kad kefyro negali gerti tie, kurie serga gastritu su padidintu skrandžio sulčių rūgštingumu. Taip pat reikia prisiminti, kad panašios dietos negalima laikytis ir tuomet, jeigu jaučiate, kad neįprastas racionas gali baigtis dehidratacija.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis