Ar svingeriai gali turėti laimingą santuoką?

Brainui ir jo žmonai - abiems per trisdešimt - patinka pasikviesti kitas poras vakarienės ir jos metu aptarti vieni kitų poreikius keičiantis partneriais.

„Esu labai laimingai vedęs“ , – sako jis. Pasak Braino, santykių žavesys slypi flirte ir sekso laukime. Jam patinka tos akimirkos vakarieniaujant, kai „nežinai, kaip pasibaigs naktis.“

„Pripažinkime, jog vedusioms poroms yra lengva nugrimzti kasdieninėje rutinoje. Darbas, vaikai, namų ruoša, sąskaitos ir t.t.“ – teigia Brainas. Svingavimas prideda šiek tiek jaudulio.

Curtis Bergstrandas, Bellarmino universiteto Kentukyje sociologas, knygos „Svingas Amerikoje: seksas, meilė ir santuoka XXI amžiuje“ autorius teigia, jog internetiniai puslapiai labai palengvina partnerių paiešką. Jo teigimu, svingeriai yra ne mažiau įsimylėję ir labai pasitiki vienas kitu. Seksas – jiems tam tikra pramoga.

O štai knygos „Skyrybų Biblija“ autorė Rachel Sussman, teigia, jog nėra girdėjusi sakant, kad keitimasis partneriais sustiprintų santuoką. Ji pastebėjo, kad svingeriai yra linkę užmegzti santykius, kuriuose vyrauja laisvas požiūris į seksą, jie anksti pradeda keisti partnerius. Svarbiausia yra nubrėžti taisykles, ką galima daryti ir ko ne.

Pasirinkusios „švelnų apsikeitimą“ poros mėgaujasi vienas kitu įvairiais būdais, išskyrus lytinį santykiavimą, „visiško apsikeitimo“ metu leidžiama viskas. Vieni apsiriboja, jog visa tai vyktų tame pačiame kambaryje, kiti neprieštarauja, kad jų partneris, norėdamas privatumo, eitų į kitą kambarį. Vieni draudžia bučiuotis, galvodami, jog tai intymiau už seksą. Kai kurios poros dalyvauja viešuose svingerių vakarėliuose, kitos susitinka tik su kita pora.

„Nors daugelis žmonių mano, jog svingas yra vyrų svajonė, dažnai tuo mėgaujasi ir moterys, ir net labiau. Vyrai yra labiau linkę konkuruoti su kitais vyrais, domėdamiesi, ar jų žmonos pageidaus rinktis kitus partnerius. Tuo tarpu moterys partnerių keitimosi metu yra linkusios viena kitą palaikyti, nekonkuruoti“, – teigia Bergstrandas.

Svingeriai nėra tie žmonės, kurie turi daugiau negu vienus santykius vienu metu. Kai kurie poligamiški sutuoktiniai skirsto santykius į „pirmuosius“ ir „antruosius“, kurie gali virsti glaudžiais santykiais, kai nuolat matomasi slapčia.

Paprastai svingeriai į nesantuokinį seksą stengiasi žiūrėti kaip į žaidimą.

Kokie žmonės tampa svingeriais? „Svingerių vakarėliuose ir klubuose jūs sutiksite įvairiaus ūgio, rasių ir sudėjimo žmonių. Tačiau dažniausiai pamatysite, kad žmonės poruojasi su į save panašiais žmonėmis“, – sako Brainas.

Etiškas elgesys ir kalbėjimasis apie saugų seksą bei lytiškai plintančias ligas – svarbi pasiruošimo dalis. Štai Danas, 52 metų svingeris iš Naujojo Džersio, serga herpesu, yra atsargus ir praneša naujiems partneriams apie riziką. Netgi naudodamiesi prezervatyvais svingeriai rizikuoja užsikrėsti herpeso arba žmogaus papilomos virusais. Tai virusai, galintys sukelti gimdos kaklelio arba gerklės vėžį.

1999 metais Bergtrandas atlikus internetinę apklausą, kurios metu kalbėjosi su daugiau nei tūkstančiu žmonių, priskiriančių save svingeriams, ir išsiaiškino, kad jie nėra patyrę jokios seksualinės prievartos nei jokio kito psichologinio smurto. Rizikuojantys patys atsako už pasekmes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis