Keli pasiūlymai jūsų puikiam laisvalaikiui

Ar gali būti kas nors geriau nei su karštos kavos puodeliu laisvą minutę prisėsti prie kompiuterio ekrano ir paieškoti to, kas privers širdį plakti dar smarkiau?

Mes čia, žinoma, apie patį svarbiausią ir aktualiausią dalyką pirmadienį – laisvalaikį! Kuomet tik prasidėjus naujai darbo savaitei, jau imame svajoti apie laisvą laiką po darbo. O štai ir keli pasiūlymai, kol dar neatvėso Jūsų kava!

Yra Vilniuje tokia vieta, kuri dienos metu pavirsta į laikiną meno, o vakarais - į koncertų erdvę. Ir ši erdvė kaip tik šiadien mums visiems ir žada atsiverti, o tai įvyks visiems seniai pamirštoje vietoje – šalia Vilniaus sporto rūmų. Ir kas čia žino, gal tai kaip tik tas renginys, kuris visiems primins kokie galingi ir kupini pasididžiavimo kadais buvo šie Rūmai. Taip laukiamas renginių ciklas vadinsis “Miške” ir truks jis net iki spalio 18 dienos. O šiandien Miške pasirodys visų mylima Justė Arlauskaitė – Jazzu. Tad visi, išsiilgę geros muzikos netradicinėje erdvėje, laukiami šalia Vilniaus sporto rūmų įsikūrusioje miško imitacijoje, kurioje skambės sodrus ir viliojantis Jazzu balsas.

Antradienį siūlome apsilankyti gal kiek ir netradiciniame renginyje, bet kas čia žino – gal tai bus tas renginys, kuris padės į savo rūpesčius pažvelgti kitomis akimis. Praktiniame seminare “Stebuklinga pasąmonės galia: turtų dėsnis” bus aptariamos tokios temos: kaip tapti turtingais ir laimingais, ką Jums asmeniškai reiškia turtai, kokios pasąmoninės problemos stabdo mus nuo to, kad gautume tiek turtų, kiek mums priklauso? Be to, bus pateikti keli pratimai, padedantys keisti mąstyseną. Taip kad ar tikrai ne pinigai atneša laimę, o jų kiekis – sužinosite apsilankę praktiniame seminare.

Klaipėda šį trečiadienį turės galimybę mėgautis miuziklų klasika vadinamu miuziklu “Smuikininkas ant stogo”. Tai vienas ryškiausių ir novatoriškiausių muzikinio teatro spektaklių su labai stipriu humanistinių idėjų užtaisu, kalbantis ir suprantamas viso pasaulio publikai, nepriklausomai nuo rasės ir tautybės. Miuziklo poetiškumas ir specifinis humoras užburs visus žiurovus, o daugelis lyriškų numerių privers sau tyliai niuniuoti kartu. “Smuikininkas ant stogo” jau šį trečiadienį Klaipėdos muzikiniame teatre.

Ketvirtadienį po darbų vilniečius kviečiame apsilankyti ekskursijoje ''Meilės istorijų naktis'' ir išgirsti ne vieną meilės žygdarbiams įkvepiančią legendą. Ekskursijos metu, vaikščiodami po vakarėjantį miestą, sužinosite begalę pikantiškų, jausmingų ir tragiškų meilės istorijų. Prabilusios senamiesčio gatvelės, parkai ir pastatai papasakos, kokia Vilniaus gražuolė sudaužė garsaus carienės meilužio širdį ar kokius žavesio kerus naudodavo moterys, kad apsuktų didikams galvas. Paslaptingasis Vilnius atsivers jums jau šį ketvirtadienį.

Penktadienis su vyno taure ir gurmanų kompanija – skamba viliojančiai? Tuomet jūs turite apsilankykite “Vyno akademijoje”, kuri vyks Kaune, Daugirdo viešbutyje. Vakaro metu jūsų lauks gausus vyno asortimentas, ekspertų patarimai, ypatingi gurmaniški užkandžiai, gyva muzika bei daug įvairių staigmenų. Žadamas ypač platus vyno asortimentas - nuo pigaus iki brangaus, nuo sauso iki saldaus, nuo Europos iki naujojo pasaulio - iš viso 49 vyno rūšys, o iš jų paragauti galėsite net 20! Gurmaniškos žinios, svaiginantis vynas ir gyva muzika – šį penktadienį Kaune.

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų Rūmai organizuoja nemokamą paskaitų ciklą “Šviežia istorija”, kuriame jaunieji istorikai vaišina šviežiausiais istorijos faktais. Šį šeštadienį istorikė M. Ramonaitė atskleis, kaip Vakarų Europos ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės visuomenė suprato, vertino ir aiškino vaisingumą, nėštumą ir gimdymą. Paskaitoje “Viena koja karste: nėštumas ir gimdymas XVI–XVIII a. LDK visuomenėje” istorikė, pro istorijos objektyvą pažvelgs į to meto visuomenės supratimą, vertinimą ir aiškinimą apie vaisingumą, nėštumą ir gimdymą, bandys paaiškinti to meto visuomenės vertybes, socialines normas, kurios susijusios su seksualumu ir vaisingumu. Laukia išties daug diskusijų sukelsianti paskaita, kuri padidins kiekvieno dalyvio žinių bagažą!

Kultūriniai renginiai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – džiaugsmas Jūsų akims, ausims ir sielai. Daugiau turiningo laisvalaikio pasiūlymų rasite Kur.lt svetainėje

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis