Visą laiką išmesdavote pačią sveikiausią avokado dalį

Be to, kad jie yra kreminės tekstūros ir skanūs, avokadai taip pat yra aukštinami kaip supermaistas – dėl juose esančių sveikųjų riebalų. Tačiau specialistai pastebi, kad pati maistingiausia šio vaisiaus dalis dabar turbūt guli jūsų šiukšliadėžėje.

Nesvarbu – ruošiate avokadų salotas ar gvakamolę, greičiausiai šį vaisių apdorojate vienodai. Perpjaunate jį per pusę, išimate didžiulę sėklą ir imatės žaliojo gėrio. Tačiau, pasirodo, didžioji sėkla iš tikrųjų yra pati maistingiausia avokado dalis.

Pasak „One Green Planet“, sėkloje yra apie 70% avokado antioksidantų, įskaitant ir labai gerbiamą polifenolį, asocijuojamą su žaliąja arbata.
Jame daug tirpiųjų skaidulų ir sveikųjų aliejų. O šie aliejai daro kone stebuklus su odos kolagenu, mažina raukšles.

Kadangi, kaulas yra kietas kaip akmuo, geriausia jį būtų supjaustyti į ketvirtadalius, gabalėlius sumesti į maisto kombainą ar smulkintuvą ir sumalti į miltelius. Tada šiuos, vitaminingus miltelius galima dėti į rytinį vaisių kokteilį.

Pusė gautų miltelių yra kaip tik vienai porcijai. Kadangi kaulas turi šiokį tokį kartumą, geriausia jį maišyti su labai aromatingais ir turinčiais stiprų skonį vaisiais ar daržovėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis