Liutauras Čeprackas: svarbiausias patiekalas restorane bus mėsa

Nepaisant sparčiai plintančių vegetarizmo idėjų, lieka akivaizdu – vis dar esame mėsėdžių tauta. Vakar duris atvėręs L. Čepracko mėsos restoranas „Meat Steak House“ buvo sausakimšas.

Jaukus, 70 vietų restoranas netoli senųjų Vilniaus sporto rūmų, pamažu pilnėjo. Pirmuosius svečius pasitiko vienas iš restorano įkūrėjų ir jo virtuvės šefas Liutauras Čeprackas ir interjerą restoranui padėjusi sukurti jo mama interjero dizainerė Irma Žukienė.

Organizatorių nuotr.

Pasidžiaugti nauja stilinga vieta ir, ką čia slėpti, paskanauti sultingų kepsnių rinkosi žinomi žmonės iš pačių įvairiausių sričių: režisierius Vytenis Pauliukaitis su draugu įvaizdžio specialistu Eugenijumi Skerstonu, renginių vedėjas Jogaila Morkūnas su kūdikio besilaukiančia žmona Indre, rašytojas Aidas Puklevičius, žurnalistė Lolita Bytautaitė, dainininkai Deividas Norvilas su žmona Renata, Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Neda Malūnavičiūtė, verslininkai Darius ir Ina Mockai, prezidento žmona Kristina Brazauskienė, lenktynininkas Benediktas Vanagas ir kiti.

Organizatorių nuotr.

Bet vis dėlto dėmesio centre visą vakarą buvo mėsa. Sultinga, traškia plutele jautiena, ant kedro lentelių kepta antiena, patiektos su skrudintomis bulvytėmis ir bulvėmis su lupena, tiesiog tirpo burnoje. Nebuvo pamiršti ir tie, kurie per adventą mėsos privengia – juos nudžiugino minkštučiai lašišų kepsneliai.

„Mėsos namai diktuoja savas taisykles ir jų būtina laikytis. Svarbiausias patiekalas mūsų restorane bus mėsa, – tvirtai pareiškė Liutauras Čeprackas. – Su mėsa dirbame ne pirmi metai. Ruošiame dar ne vieną staigmeną. Galiu pažadėti, kad to, ką patieksime savo restorane, neturės nė vienas Vilniaus restoranas ir to nebus galima nusipirkti nė vienoje parduotuvėje“.

Organizatorių nuotr.

Akivaizdu, kad mėsą ruošti jiems tikrai sekasi. Kokia to paslaptis? Pasirodo, ne tik kepėjų profesionalumas, bet ir tinkama žaliava.

„Restorane įrengėme mėsos brandinimo kamerą, Baltijos šalyse esame bene vienintelis restoranas tokią turintis, – sako Liutauras. – Brandinimo kamera leidžia vykti mėsos skonių evoliucijai, o kepsnių restoranui mėsos skonis yra bene pats svarbiausias dalykas. Svečiams siūlysime tik sausai brandintą jautieną. Būkime atviri – iš Argentinos, Brazilijos, JAV atkeliaujanti mėsa yra šlapio brandinimo, nes keliauja vakuuminiuose maišeliuose. Mes norime akcentuoti lietuvišką mėsą. Užsienietį juk įdomiau atvesti į lietuviškos mėsos restoraną ir išdidžiai pasakyti, kad pas mus ji – ne blogesnė, o dažnai netgi geresnė“. Taip pat Liutauras džiaugiasi ir natūralia ugnimi kūrenama uždara krosnimi bei išskirtiniu vyno kambariu.

Organizatorių nuotr.

„Mėgstu naujus kelius, Lietuvoje mes tik kuriame mėsos vartojimo kultūrą, – sako Liutauras. – Labai viliuosi, kad eisime pirmyn ir geryn. Norėčiau, kad mūsų restoranas subręstų taip, kaip gera jautiena geroje brandinimo kameroje“.

Vakaro akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis