Jurgita Krivickienė: privalėjau šypsotis ir kartoti, kad mums viskas gerai

Žurnalistui ir televizijos laidų vedėjui Kristupui Krivickui šie metai buvo itin sudėtingi. Grandiozinius ir džiaugsmingus gyvenimo bei karjeros planus nuolat lydėjo ir juodi debesys.

Gegužės pabaigoje Krivickai susilaukė sūnaus, kuris gimė trimis mėnesiais per anksti. Vos 27 savaitę pasaulį išvydęs kūdikis gimė sverdamas tik 1 kg 300 g.

Kristupas pasakoja, kad pirmos paros buvo tarsi kino filme. Visi šeimos nariai bandė tvardytis ir nepalūžti bei leisti medikams dirbti savo darbą.

LNK

„Privalėjau būti stipri, turėjau maitinti vaikelį, tačiau pienas iš to streso buvo dingęs. Todėl stengiausi laikytis ramiai, kad tik pieno atsirastų. Be to, negalėjau rodyti panikos ir savo trims dukroms, privalėjau joms šypsotis ir kartoti, kad mums viskas gerai", - sunkiausias akimirkas LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo.. Iki...“ prisiminė Jurgita Krivickienė.

Medikai gimusio mažylio būklę vertino kaip kritinę. Netrukus mažylio svoris ėmė kristi. Gydytojai sakė, jog kūdikiui šansų išgyventi yra nedaug, todėl Krivickams iš karto pasiūlė pagalvoti apie krikštynas.

„Tai buvo jautri ir prasminga ceremonija, per kurią ir mums, ir medikams suspaudė širdį. Kunigo skaitomi tekstai apie stiprybės palinkėjimą ir sveikatą ten įgauna visiškai kitokią prasmę", - pasakoja Kristupas. Žurnalistas sako, kad krikštynų ceremoniją galima vadinti stebuklu, nes vos tik gimusį mažylį užpuolė kelios rimtos infekcijos. Vos kelių dienų mažyliui teko kovoti su plaučiu uždegimu ir meningitu. O būtent po jos mažylio svoris pradėjo augti, sveikata ėmė gerėti, o medikai ėmė kalbėti apie mamos ir mažojo paciento išleidimą namo.

Per krikštynų ceremoniją ketvirtam Krivickų vaikui buvo suteiktas Augusto Kajaus vardas. Augustas yra antrasis Kristupo Krivicko vardas, o apie sūnų vardu Kajus nuo paauglystės svajojo Jurgita. Tad abu tėvai pasitarę nusprendė mažyliui suteikti dvigubą Augusto Kajaus vardą.

Nepaisydami nesėkme Kristupui pasibaigusių rinkimų į Seimą, Krivickai džiaugiasi, kad Augustas pasiekė 5 kilogramų ir 300 gramų svorį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis