Reikės:
2 kg silkių
Marinatui:
200 ml 12% bato acto
700 ml vandens
Prieskonių mišiniui:
125 g druskos
200 g „Dansukker” cukraus miltelių
2 griežinėliais supjaustytų svogūnų
15 ml grūstų kvapniųjų pipirų
15 ml maltų baltųjų pipirų
5 lauro lapelių
5 g malto imbiero
3 g maltų gvazdikėlių
* Silkes išdarinėkite ir gerai nuplaukite, tik nepašalinkite kaulo. Sudėkite jas į didelį dubenį ir užpilkite iš nurodytų produktų paruoštu marinatu.
* Palaikykite šaldytuve 24 val., paskui silkes nusausinkite ir sudėkite į stiklainį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami prieskonių mišiniu.
* Galiausiai silkes paslėkite ir 5–6 dienas palaikykite šaldytuve. Patiekite su duona arba su virtomis bulvėmis.
Užsakymo nr.: PT_73154734