Kakavinis varškės pyragas

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.


Ingredientai


20 x 20 cm kvadratinei formai


Tešlai

250 g miltų

žiupsnelis druskos

50 g kakavos

50 g cukraus

150 g šalto sviesto

1 šaukštelis vanilės ekstrakto


Įdarui


500 g pertrintos varškės

100 g grietinės

150 g cukraus

Žiupsnelis druskos

2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

2 šaukštai krakmolo

3 kiaušiniai



Gaminimo eiga


* Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kakavą. Viską persijokite. Įmaišykite cukrų, dėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite viską tarp pirštų, kol gausis vientisa smėlinė masė. Supilkite vanilę, išmaišykite. Tešlą dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.

* Įdarui dubenyje išsukite varškę, grietinę, vanilę, cukrų, krakmolą ir druską. Kitame dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius iki baltumo ir tirštumo. Plaktus kiaušinius dalimis įmaišykite į varškės masę.



* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.

Kepimo formoje paskleiskite 2/3 trupininės masės, šaukštu sulyginkite. Supilkite įdarą. Ant viršaus užbarstykite likusius kakavinius trupinius.

* Kepkite 50-60 minučių arba kol įdaras sutvirtės ir pyragas visiškai iškeps.

Prieš pjaustydami šiek tiek atvėsinkite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis