Edgaras Montvidas: negaliu skųstis – mano honoraras pasiekė vieną aukščiausių kartelių

Edgaras Montvidas – vienas geriausių ir daugiausiai pasiekusių lietuvių operos solistų. Tenoro partijas jis atlieka geriausiuose Europos, JAV, Japonijos teatruose, o honorarai yra vieni didžiausių senajame žemyne.

„Aš žinau, kad, pavyzdžiui, Vokietijos teatrų vadovai renkasi į slaptus susitikimus, kurių metų aptaria, kiek kuris solistas yra vertas. Pavyzdžiui, jie nusprendžia, kad dainininkui bus mokamas būtent toks honoraras ir niekas didesnių pinigų jam tikrai nemokės. Žinoma, reikia pasiekti tam tikrą lygį, kad apie tave tokiame susitikime išvis būtų kalbama, – kalbėdamas LRT laidoje „Gyvenimas“ šypsosi E.Montvidas. – Žinoma, mūsų pinigai niekada neprilys Holivudo žvaigždžių sumoms, tačiau skųstis taip pat negaliu. Manau, mano honoraras yra pasiekęs vieną aukščiausių kartelių.“

LRT

Uždirbtų pinigų lietuvis vėjais nešvaisto. Už tai jis dėkingas geram mamos auklėjimui ir nelengvai karjeros pradžiai, kai studijuodamas dirbo įvairiausius darbus, kad sudurtų galą su galu. „Pamenu, dirbdamas padavėju gaudavau labai nemažus arbatpinigius. Tačiau darbas buvo alinantis, o studijų apleisti taip pat nenorėjau, tad tiesiog neturėjau laiko išleisti tuos uždirbtus pinigus. Tada ir supratau, kad pinigai – beverčiai, jei nežinai, ką su jais daryti“, – pasakojo Edgaras, puikiai žinantis, kur investuoti uždirbtas sumas. Prieš septynerius metus dainininkas Londono centre esančiame prestižiniame Klarkenvelo rajone įsigijo butą, tiksliau sename rašalo fabrike įrengtą loftą. Kažkada šios apylinkės garsėjo prasta reputacija, tačiau paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje viena architektų įmonė nusprendė čia įkurti būstus, kuriuos įsigijo tokios įžymybės, kaip legendinės grupės „Pet Shop Boys“ nariai ar dainininkė Tanita Tikaram. Netoliese gyvena ir gera Edgaro bičiulė režisierė Dalia Ibelhauptaitė su vyru, britų kino žvaigžde Dexteriu Fletcheriu. Ne mažiau įspūdingas ir E. Montvido vasarnamis Prancūzijoje, Langedoko provincijoje, į kurį skuba kaskart radęs kelias laisvas nuo spektaklių savaites.

LRT

Regis, 41-erių dainininkas turėtų džiaugtis tokia sėkme ir mėgautis užsitarnautu geru gyvenimu. Tačiau sėdėdamas prieš laidos „Gyvenimas“ kamerą Edgaras prisipažino, kad kartais jį aplanko ir neramios mintys. „Puikiai suprantu, jog amžinau nedainuosiu. Kažkada ateis laikas, kai vietą scenoje turėsiu užleisti jaunesniems solistams ir tai yra normalu. Neramu tik dėl to, kad man moka už sudainuotus spektaklius ir dabartinis laisvo dainininko statusas negarantuoja pensijos ar kitos socialinės apsaugos“, – svarsto E.Montvidas.

LRT

Tačiau klysta tie, kurie mano, kad operos solistas skrajoja padebesiais, ateitį patikėdamas likimo valiai. Edgaras sako turintis pakankamai aiškų planą, kaip gyventi senatvėje: „Pradžioje galvojau pinigus patikėti investiciniams fondams, tačiau aš pats nieko apie juos nenusimanau. Nepasiteisino ir pensijų fondų sistema. Tad mano vienintelė paguoda yra nekilnojamasis turtas Londone, kurio kaina per septynerius metus jau padvigubėjo.“

„Gyvenimas” – trečiadienį 19.30 val. per LRT televiziją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis