Trapūs naminiai žagarėliai

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Reikia:

• 3 kiaušinių trynių
• 100 g cukraus
• 50 g margarino
• 2 šaukštai grietinės
• žiupsnelis vanilino
• žiupsnelis druskos
• žiupsnelis malto imbiero
• maždaug stiklinė miltų
• pusės litro aliejaus (virimui)
• cukraus pudros (pabarstymui)

Gaminame

1. Margariną išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, įdėti grietinės, vanilino, imbiero, druskos, išmaišyti masę, tada sudėti miltus, kad gautųsi puiki kočiojimui tešla. Tešlą nedelsiant kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, iš jos su tešlos banguotu peiliuku išpjauti juosteles, jose padaryti nedidelius įpjovimus, tolėliau nuo juostelės kraštų. Abu arba vieną juostelės galą persukti (kaip parodyta iliustracijoje dar neiškepto žagarėlio).

2. Aliejų užvirinti ir dėti žagarėlius, juos virti tol, kol pastarieji dailiai pagels, taps aukso spalvos, tada atsargiai su kiaurasamčiu arba žnyplėmis išimti ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o kiek atvėsusius apibarstyti cukraus pudra. Štai ir viskas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis