„Trasalis“ metė iššūkį Turkijos kurortams

Rudenį ar net vasarą, kai prastesnis oras, neretai girdime besiskundžiant, kad tokiu metu Lietuvoje nėra ką veikti. Tačiau milžiniška Trakuose įsikūrusio poilsio komplekso „Trasalis“ infrastruktūra pasiruošusi mesti iššūkį net Turkijos kurortams. Tuo įsitikinau pats čia apsilankęs.

„Trasalis – Trakai Resort & SPA“ centro viešbutis – didžiausias Trakuose ir vienas didesnių Lietuvoje. Viešbutyje yra 103 kambariai ir vienu metu čia gali apsistoti 250 svečių.

Be 91 standartinio kambario, norintys išskirtinių sąlygų, čia gali rasti 6 verslo ir 4 liukso klasės kambarius bei 2 gerai įrengtus apartamentus su atskirais įėjimais, kurie veda į erdvią automobilių stovėjimo aikštelę.

Ilgokai svarsčiau dėl jos vertinimo Lietuvos mastu, tačiau apsisprendžiau palikti įvertinti patiems: restoranas, baras, žiemos sodas, 6 konferencijų salės (1500 vietų!), sporto klubas, boulingo klubas su 6 moderniais takeliais, biliardo klubas, ir visa gausybė ekskursijų po Trakus bei apylinkes.

Dydis ir įvairovė pribloškia

Nors „Trasalis – Trakai Resort & SPA“ man jau buvo tekę lankytis anksčiau, kaip ir dauguma mano draugų jį labiausiai siejome su SPA pramogomis.

Šį kartą, kelionės su nakvyne metu, turėdamas galimybę pažvelgti į visą infrastruktūrą, pamačiau šią poilsio oazę kitomis akimis. Viešbutis, restoranas, SPA zona su masažais, VIP pirtys, boulingo ir biliardo erdvė, vaikų kambarys... Ir visa tai po vienu stogu. Jau nekalbu apie milžiniškas konferencijų sales, kuriose galima rengti išties didelius renginius – nuo konferencijų iki masinių švenčių.

Kita vertus, tas dydis natūraliai sukuria ir šiokių tokių minusų.

Pavyzdžiui, ilgi koridoriai „be pabaigos“ į kuriuos patenkame iš savo kambario tikrai nesukuria jaukumo atmosferos, ypač kol nukeliauji iki reikiamo taško.

Valgant – gamtos vaizdai

Modernaus interjero, dviejų aukštų viešbučio restoranas vienu metu gali priimti iki 150 žmonių ir dar pasididžiuoti savo lauko terasa, kur esant poreikiui gali sutilpti iki 48 svečių. Beje, esant dideliems lankytojų srautams viešbučio restoranas pirmajame aukšte gali pasirodyti kiek mažokas, ypač turint galvoje tai, kad antrasis dažnai būna rezervuotas įvairiems renginiams.

Pusryčiams buvo galimybė lepintis „švedišku stalu“, kuris turiu pripažinti tikrai buvo gausus. Tuo tarpu pietų ir vakarienės patiekalus rinkausi iš europietiškos ir lietuviškos virtuvės patiekalų meniu.

Bepietaujant į akis krito erdvūs restorano langai, pro kuriuos susimąstęs stebėjau iš gamtos besitraukiančią vasarą.

Man pabandžius šiek tiek paprovokuoti aptarnaujančią merginą klausimu „Ar galėtų parengti specialų meniu?“, pastaroji nepasimetusi paaiškino, kad specialus meniu, atsižvelgiant į pageidavimus, paprastai taikomas didesnėms žmonių grupėms. O mūsų kūrybinė komanda kiek mažoka. Šelmiška, tačiau panašu, viskas yra įmanoma!

Geros nuotaikos užtaisas

Neslėpsiu, ypač buvau sužavėtas restorano, sporto centro ir SPA erdvės masažo personalu. Sporto treneris nepagailėjo man prasmingų patarimų kaip taisyklingai mankštintis, SPA erdvės specialistė nestokojo geros nuotaikos ir pozityvo. Tuo tarpu restorano aptarnaujantis personalas nepaliaujamai šypsojosi.

Nenuostabu, kad savaitgaliais čia galima sutikti išties nemažai žmonių. Tad geros nuotaikos, pramogų ir bendravimo pasiilgusiems bus pats tas. O jei poilsį siejate su pabėgimu nuo rūpesčių, rutinos ir žmonių, visa tai čia galėsite rasti paprastomis dienomis.

Juk toks atstumas, koks skiria Vilnių ir Trakus šiais laikais praktiškai nieko nereiškia. O pasimėgauti ramybe, SPA malonumais ir pravėdinti galvą nuo vienas kitą vejančių rūpesčių ne tik savaitgalį retkarčiais tikrai galime sau leisti.

Sūkurinė vonia ir „Pina Colada“

Grįžtant prie mano vizito šiame poilsio komplekse – kadangi pažaisti biliardą ar boulingą pristigau kompanijos, didžiulė vaikų pramogų erdvė nesuviliojo, pagrindinėmis pramogų kryptimis tapo SPA centras ir vandens pramogų zona.

Taip, „Trasalis – Trakai Resort & SPA“ vandens pramogų erdvė nėra pati didžiausia Lietuvoje. Tačiau viskas priklauso nuo poreikių. Išbandęs 3 vandens kalnelius ir sūkurines vonias leidausi į savo mėgstamą vandens labirintą su vibro kamuoliu, sukeliančiu bangas. Ir, žinoma, nepraleidau progos sužaisti baseino krepšinį. Mėgstantys pirtis čia gali rasti 4 saunas ir turkiška pirtį – hamamą.

Pora vietų vandens parke, kurias išskirčiau – baras vandenyje ir sūkurinė vonia su vaizdu į gamtą. Pasinerti į ją ir mėgautis „Pina Colada“ kokteiliu – puiki galimybė pabėgti nuo kasdienybės. Ką visiškai naujo atradau čia – tai privatiems vakarėliams ir poilsiui skirtas penkias skirtingo dydžio ir interjero VIP pirtis, kuriose įrengtos ir sūkurinės vonios.

Žavesys tame, kad užsisakius vieną iš pirčių (rusiška, meksikietiška, karaimų, japoniška ir super VIP) yra galimybė pramogauti vandens zonoje, o pabodus grįžti į privačią erdvę švęsti toliau.

Pieno vonia ir masažas

Pasilepinimui išsirinkau porą procedūrų: klasikinį nugaros masažą ir pieno vonią.

Negaliu nepradėti nuo pieno vonios. Gali būti, kad šia grožio procedūra, atkeliavusia iš senovės Egipto, mėgavosi ir garsioji Kleopatra.
Kaip vyras, tikrai pakeičiau savo įsivaizdavimą apie šią procedūrą.

Užsimerkite ir įsivaizduokite: „pieno vonia“... Ką matote prieš akis? Šilto pieno „telkinį“, kuriam paruošti, deja, nereikia jokio bidono pieno, supirkto už „centus“ iš skurstančių ūkininkų. Jokio šilto pieno kvapo.

Atpalaiduojančios bei odą puoselėjančios pieno vonios receptas – sausi pieno milteliai, karštas vanduo ir rūpestingas personalas, žinantis ką ir kada daryti. O taip, tai buvo tikrai nauja patirtis! Buklete perskaičiau, kad pieno vonia mažina įtampą, gerina savijautą, nervinę būseną, miegą, apetitą ir darbingumą. Reziumuojant – savijauta ir apetitas tikrai pagerėjo, tačiau noras galvoti apie darbus tikrai ne.

Kalbant apie masažą, galėčiau pasakyti tik tiek – „visi geri dalykai greitai baigiasi“.

Kodėl smagu kai viskas po vienu stogu?

Taip, taip, taip... Lietuvoje nėra tiek daug saulės ir gero oro, kiek mes norėtume, tačiau turizmo infrastruktūros prie to prisitaikė sukurdamos kompleksus, kuriuose galima pusdienį sliūkinti iš procedūros į procedūrą ar vandens zoną su chalatu ir šlepetėmis. O ypač smagu tai daryti, kai už lango žvarbu ir šaltukas.

Juk gyvenimas toks geras ar blogas kokį susikuriame. Tad kodėl gi juo retkarčiais nepasimėgavus?

Svajonių darbą siūlęs projektas „Profesionalus atostogautojas“ – patrauklių atostogų pasiūlymų tinklalapio Noriunoriunoriu.lt ir personalo atrankos bendrovės „CV Online“ kartu rengtas konkursas. Jį laimėjo kaunietis Saulius Kromalcas, įveikęs daugiau 600 konkurentų. Jis ir dar keli gerai atrankoje pasirodę konkurso dalyviai vasarą turėjo galimybę išbandyti daug įspūdingų atostogų pasiūlymų Lietuvoje ir Latvijoje.

Dabar profesionalūs atostogautojai dalijasi savo atostogų įspūdžiais su skaitytojais savo parengtuose tekstuose ir video.

Užsakymo nr.: PT_72659148

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis