Žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais

 (3)
Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Reikės:

500-600 g perlinių kruopų;
700 g morkų;
800 g svogūnų;
800 g pomidorų;
1,5 kg žalių agurkų;
2,5 v.š druskos;
90 g cukraus;
100 ml acto;
200-250 ml aliejaus;
kelių lauro lapelių, juodųjų pipirų;
pusę pundelio šviežių petražolių.

Žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Išvirkite perlines kruopas.

* Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite.

* Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perdekite į dubenį su šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais.

* Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių.

* Po to suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 min., kol suminkštės agurkai.

* Galiausiai supilkite actą, suberkite supjaustytas petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.

* Gautą masę sudėkite į pasterizuotus stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.

* Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.

Skanaus.

P.S. iš nurodyto kiekio gavosi 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Čili sriuba–troškinys

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.

Šventėms - orkaitėje kepta antis su obuoliais (3)

Išbandžiau savo draugės mėgstamą receptą. Ji į kepimo indą nepila vandens, bet kepamą antį pridengia 2 sluoksniais folijos, kad ši kepdama aukštoje temperatūroje neprarastų drėgmės, neprikeptų prie kepimo indo.