Žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais

 (3)
Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

500-600 g perlinių kruopų;
700 g morkų;
800 g svogūnų;
800 g pomidorų;
1,5 kg žalių agurkų;
2,5 v.š druskos;
90 g cukraus;
100 ml acto;
200-250 ml aliejaus;
kelių lauro lapelių, juodųjų pipirų;
pusę pundelio šviežių petražolių.

Žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Išvirkite perlines kruopas.

* Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite.

* Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perdekite į dubenį su šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais.

* Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių.

* Po to suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 min., kol suminkštės agurkai.

* Galiausiai supilkite actą, suberkite supjaustytas petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.

* Gautą masę sudėkite į pasterizuotus stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.

* Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.

Skanaus.

P.S. iš nurodyto kiekio gavosi 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Joninėms – sultingieji kiaulienos šašlykai

Vienas populiariausių marinatų – su actu. Šiek tiek jo suminkština mėsą. O ko dar dėti į marinatą? Įvairiausių žolelių, kurių jau yra darže šviežių.

Pasaulinėje kavos parodoje sklandė gandas apie ypatingas lietuvių skrudintas kavas

Visą praėjusią savaitę Budapeštas kvepėjo kava – Vengrijos sostinėje vyko pasaulinė kavos paroda „World of Coffee 2017“. Parodoje surengti keturi kavos meistrų pasaulio čempionatai – „World Cup Tasters“, „World Latte art“, „World Brewers cup“ ir „Coffee in good spirits“.

Traškus prancūziškas pyragas su kreminiu ir sočiu įdaru

Tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kurio pavadinimas kilęs iš šiaurės rytų Prancūzijos regiono - Lotaringijos (pranc. Lorraine). Senoviniam orginaliame recepte nededamas sūris, pomidorai. Šis receptą 'sukontsravau' iš kelių šiuolaikinių. Ir žinot ką? Labai skanu.

Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir razinomis

Samosa - tai populiariausias užkandis (vegetariški pyragėliai) Indijoje, kurie gali būti kepami su įvairiausiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais).

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač – šiltas ir su ledų kaušeliu!

Šviežių bulvių salotos

Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo. Mėgstu rinktis pačias mažiausias ir gaminti salotas arba tiesiog patiekti prie antrojo patiekalo. Be to, tos mažutės bulvytės šauniai atrodo.

Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas su daržovėm ar salotom.

Rožių žiedlapių uogienė

Vasarą žydinčios gėlės džiugina žiedų spalvomis, formų įvairove, vilioja nuostabiais kvapais. Ar žinote, kad daugelis gėlių gali puošti ne tik mūsų namus, bet ir puikiai tinka salotoms, desertui, gėrimams?

Konservavimo abėcėlė – kaip geriausia žiemai paruošti vaisius, daržoves ir uogas

Konservavimą galima pavadinti vienu geriausių išradimų virtuvėje. Juk tai stebuklas, kuris suteikia galimybę savo paruoštais vaisiais bei daržovėmis džiaugtis ištisus metus. Kodėl nepasinaudojus šia galimybe?

Citrininis sausainių tortas (nekeptas) (1)

Fantastiško skonio tortas. Padaromas labai greitai ir suvalgomas dar greičiau. Sausainius tik įmerkite į pieną ir ištraukite - nelaikykite ilgiau, nes torte per daug suminkštės.

Sultingieji kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas. Kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, labai skani. Džiūvėsėlių plutelė praturtinta Parmezano sūriu, petražolėmis, česnaku, todėl nėra prėska, o pilna skonių.

Obuoliai tešloje

Ar jums būna taip, kad kepiniuose su obuoliais trūksta pačių obuolių? Receptas visiems tiems, kam obuolių niekada negana. Super paprasta, greita, labai skanu. Rekomenduoju.

Keksiukai su šokolado gabaliukais

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Skanūs marinuoti šonkauliukai

Šonkauliukai - dažnas svečias ant mano stalo ir esu išbandžiusi daugybę neįprastų receptų, tad dalinuosi labiausiai patikusiu.