Įdomesnis skonis: žemaičių blynai su špinatais

Šaldytuve turėjau šviežių špinatų pakelį ir jau vakare gaminau šiuos gražuolius.

Tešlai


15 vidutinio dydžio bulvių;

2 kiaušinių;

3 v.š. miltų;

3 v.š. krakmolo;

1 a.š. druskos;

50 g smulkintų šv. špinatų;

1 v.š. lydyto sviesto;

1 v.š. grietinės;


įdarui:


300g kalakutienos faršo;

1 svogūno;

druskos, juodųjų pipirų.


Gaminame


1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, špinatus, lydytą sviestą, grietinę, druską bei gerai viską išminkykite.

2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

4. Valgykite su grietine arba padažu.


Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis