Želė tortas su vyšniomis ir grietinėle

Labai skanus, gaivus tortas. Tik jei neturite specialios formos, geriausia naudoti metalinę, iš jos lengviau išsiims.

Reikės:

800 g šaldytų vyšnių
400 ml 35 % riebumo grietinėlės (arba riebaus pieno)
2 šaukštų cukraus pudros
75 g želatinos
Vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus

Gaminame vyšnių želė sluoksnį:

1. 30 g želatinos želatinos užpilame 70 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti.

2. Verdame vyšnių sirupą: vyšnias suberiame į puodą ir užpilame 850 ml vandens, suberiame cukrų. Išmaišome ir leidžiame užvirti. Kai užverda, nukeliame nuo kaitros ir nukošiame. Gausime apie 1 litrą sirupo, kurį per pusę sunaudosime dviem torto sluoksniams pagaminti.

3. Pamatuojame 500 ml vyšnių sirupo.

4. Saują sirupe virtų vyšnių išdėliojame torto formos dugne.

5. Išbrinkusią želatiną pakaitiname ant nedidelės ugnies, kol granulės ištirps. Per tankų sietelį supilame į pamatuotus 500 ml vyšnių sirupo. Gerai išmaišome ir užpilame ant vyšnių torto formoje. Dedame į šaldytuvą sustingti.

Ruošiame grietinėlės sluoksnį:

1. 15 g grietinėlės užpilame 40 ml vandens.

2. Grietinėlę ar pieną supilame į puodą, pagal skonį beriame cukraus pudros ir įlašiname kelis lašus vanilės ekstrakto. Pakaitiname beveik iki virimo, tačiau neužviriname. Nukeliame nuo kaitros.

3. Želatiną kaitiname ant nedidelės ugnies, kol granulės ištirps. Per tankų sietelį supilame į grietinėlę. Gerai išmaišome ir ataušiname.

4. Pirmajam torto sluoksniui sutvirtėjus, po truputį (geriausia samčio pagalba) supilame grietinėlę. Ir toliau stingtiname šaldytuve.

Paskutinio sluoksnio ruošimas:

1. Iš likusio vyšnių sirupo ir želatinos taip pat kaip pirmąjį paruošiame paskutinįjį torto sluoksnį. Atsargiai supilame jį ant grietinėlės sluoksnio ir paliekame tortą šaldytuve per naktį.

2. Prieš išimdami tortą iš formos, ją kelioms akimirkoms pamerkite į karštą vandenį, kad būtų lengviau išimti iš formos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis