Vyniotinis su grietininiu-citrininiu kremu

Biskvitas iškepa labai minkštas, trapus, ir kvepia meduoliais.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Vakarėliuose originaliu įvaizdžiu pasirodanti menininkė žvaigžde tapti nesiekė, tačiau iš darbo buvo atleista
- Mityba pagal kraujo grupę – gerai savijautai ir dailioms kūno linijoms
- Madingi nagų lako atspalviai
- Kokia ginekologės nuomonė apie intymią depiliaciją
- Vištienos ir moliūgų rizotas

Biskvitui:

150 g miltų
90 g cukraus
220 g moliūgo tyrės (žr. receptą žemiau)*
3 kiaušiniai
1 a.š kepimo miltelių
1 a.š. prieskonių meduoliams (arba cinamono, imbiero, gvazdikėlių)
žiupsnelis druskos

Kremas:

250 g grietinės 30 %
60 g minkšto sviesto
60 g cukraus pudros
0,5 a.š. vanilinio cukraus
1 citrinos žievelės

Kaip gaminti

* Moliūgo tyrė. Neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190-200°C orkaitėje apie valandą arba kol suminkštėja. Atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą. Sumalame blenderiu iki tyrės konsistencijos. Tyrę galima užšaldyti šaldymo kameroje.

* Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir padidės kelis kartus. Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę. Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla būna gana skysta. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (manosios matmenys 35x38 cm.). Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., arba kol gražiai paruduoja.

* Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra. Iškepusį biskvitą dedame ant rankštuostuko popieriumi į viršų. Popierių nuimame (jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį - popierius lengvai nusiims). Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 min.

* Kremas. Minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vanilinu iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.

* Surinkimas. Atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir suvyniojame. Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!

P.S. Kremą panaudojau iš torto „Žozefina“ recepto. Tokiems pyragams dažniausiai naudojamas maskarponės sūris - šis kremas labai jį primena, tik yra gerokai liesesnis. Ir būtinai rekomenduoju dėti citrinos žievelę, kuri suteikia kremui citrinų kvapą ir skonį!

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis