Vištienos vėrinukai orkaitėje

Marinato ingredientų kiekį galite keisti pagal savo skonį. Labai skanu su mėlynaisiais marinuotais svogūnais.

Geriausi savaitės straipsniai:
- Ir vis dėlto, tai vyksta...
- Savaitės ikona. V. Skaisgirė atskleidžia geriausią priemonę nuo senėjimo
- Kodėl vyrams taip svarbu mesti rūkyti
- Šviesiname plaukus 1-2 tonais su... cinamonu
- „Oskarų“ žvaigždžių grožio triukai, kuriais galite pasinaudoti ir jūs (FOTO)
- Kaip nebrangiai sukurti prabangią virtuvę?

5 iešmeliams

Reikia:

2 vnt. vištienos filė
pusė raudonosios paprikos (nebūtina)

Marinatui:

3 v.š. aliejaus
3 skiltelės česnako
2 v.š. citrinos sulčių
1-2 a.š. cukraus arba medaus
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
juodųjų pipirų
druskos
provanso žolelių

Gaminame

* Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame kelias valandas marinuotis. Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 min. Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima suverti supjaustytos parikos).

* Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų). Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t.y. taip, kaip kepami šašlykai.

* Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda. Kepimo metu iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, bei vis palaistome dubenyje likusiu marinatu. Skanaus!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis