Vištienos šnicelis su agurkų salotomis

 (2)
Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu.
© www.bakingsecrets.lt

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Anabel's Family Cookbook'

Ingredientai

Vištienos šniceliams:

2-4 vištienos krūtinėlės
50 g miltų
2 kiaušiniai
100 g baltos duonos
1 1/2 šaukšto šviežių čiobrelių
2 šaukštai šviežių petražolių
30 g Parmezano sūrio
druskos, pipirų pagal skonį

Agurkų ir krapų salotoms:

1 ilgas agurkas
1 1/2 šaukšto šviežių krapų
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštas ryžių vyno acto
1 šaukštas ryžių vyno ('Mirin')
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

* Vištieną dėkite į vienkartinį maišelį ir su kočėlu pamuškite, kad mėsa būtų plona. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite per pusę (jei jos didelės). Pabarstykite druska, pipirais.


* Į smulkintuvą dėkite baltą duoną, tarkuotą Parmezaną, čiobrelius ir petražoles ir gerai viską susmulkinkite.

* Vištienos krūtinėles apvoliokite miltuose, tuomet išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai duonos trupiniuose.

* Keptuvę gerai įkaitinkite, pilkite daržovių aliejaus, įdėkite gabalėlį sviesto. Vištieną kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

* Agurkų salotoms agurką supjaustykite pusmėnuliais, apibarstykite smulkintais krapais. Visus kitus produktus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Kakavinis varškės pyragas (2)

Paprastas, labai kakavinis, nesaldus varškės pyragas.

Naujųjų stalui - 4 užkandžių receptai (1)

Net jei orkaitėje kepa antis ar keptuvėje čirška kepsniai, ant stalo reikės ir šaltų užkandžių.