Vištienos šnicelis su agurkų salotomis

 (2)
Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu.
Vištienos šnicelis su agurkų salotomis
© www.bakingsecrets.lt

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Anabel's Family Cookbook'

Ingredientai

Vištienos šniceliams:

2-4 vištienos krūtinėlės
50 g miltų
2 kiaušiniai
100 g baltos duonos
1 1/2 šaukšto šviežių čiobrelių
2 šaukštai šviežių petražolių
30 g Parmezano sūrio
druskos, pipirų pagal skonį

Agurkų ir krapų salotoms:

1 ilgas agurkas
1 1/2 šaukšto šviežių krapų
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštas ryžių vyno acto
1 šaukštas ryžių vyno ('Mirin')
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

* Vištieną dėkite į vienkartinį maišelį ir su kočėlu pamuškite, kad mėsa būtų plona. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite per pusę (jei jos didelės). Pabarstykite druska, pipirais.


* Į smulkintuvą dėkite baltą duoną, tarkuotą Parmezaną, čiobrelius ir petražoles ir gerai viską susmulkinkite.

* Vištienos krūtinėles apvoliokite miltuose, tuomet išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai duonos trupiniuose.

* Keptuvę gerai įkaitinkite, pilkite daržovių aliejaus, įdėkite gabalėlį sviesto. Vištieną kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

* Agurkų salotoms agurką supjaustykite pusmėnuliais, apibarstykite smulkintais krapais. Visus kitus produktus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Kas yra svarbiausias itališkų Kalėdų elementas?

Kalėdos Italijoje – tai pati svarbiausia metų šventė, mylima kiekvieno italo.

Šventiniam stalui – maisto tinklaraštininkių patiekalai iš burokėlių. RECEPTAI (2)

Sekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė.

Vokiškos Kalėdos: be kokių patiekalų neįsivaizduojame šventinio stalo (5)

Vokietijos kalėdinius patiekalus restorane „Steakhouse Hazienda“ pristatė kūrybingoji šefė Rima Remeikienė ir garsi šalies verslininkė Rasa Martens su vyru, kilusiu iš Vokietijos – Johannu Martens. Vokietijos šventinių patiekalų paslapčių ją išmokė vyras, todėl dabar gali gardžiais receptais ir tradicijomis pasidalinti ir su Lietuvos šeimininkėmis.

Persimonų ir varškės apkepas (2)

Lengvas ir tiesiog tirpstantis burnoje.

Keptos bulvės, įdarytos varške

Senai pamirštas patiekaliukas, kai su įdarais gali improvizuoti, kaip tik širdis geidžia arba ką sufleruoja šaldytuvo turinys.

Minkštutis obuolių pyragas (1)

Nuėmėme obuolių derlių, tad griekas neiškepti skanaus obuolių pyrago.

Biskvitinis medaus tortas (1)

Minkštas, kvapnus biskvitinis medaus tortas su grietinėlės ir grietinės kremu.

Medaus ir sojos vištiena (1)

Vištiena marinuota saldžiame medaus ir sojų padaže.

Vištienos šnicelis su agurkų salotomis

Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu.

Imbierinis morkų pyragas

Dar vėsiais ankstyvo pavasario rytais ir vakarais taip norisi ko nors šildančio: karšto arbatos puodelio, pūkuotos antklodės, kailinių šlepečių… o gal pabandykite pasigaminti imbierinio morkų pyrago su glaistu?

Šorena pristato 6 kalėdinius gruziniškus patiekalus (5)

Gruzijos kalėdinius patiekalus pristačiusi dainininkė Šorena Džaniašvili džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo tėvynės tradicijas.

Makaronai su žirneliais ir kumpiu

Labai skanūs, paprasti, greiti 'Kaspinėliai' (makaronai) su žirneliais, kumpiu ir sūriu.

Greit paruošiama apelsininė vištiena

Labai skani, nesudėtingai ir greitai pagaminama apelsininė vištiena.

Du vištienos receptai pagal Ruslaną Bolgovą

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.

Sotieji čenakai

Paprastai pagaminami ir produktų įmantrių nereikalaujantys. Nuolat pagal šį receptą gaminu, puikūs!