Vištienos šnicelis su agurkų salotomis

 (2)
Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu.
© www.bakingsecrets.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Anabel's Family Cookbook'

Ingredientai

Vištienos šniceliams:

2-4 vištienos krūtinėlės
50 g miltų
2 kiaušiniai
100 g baltos duonos
1 1/2 šaukšto šviežių čiobrelių
2 šaukštai šviežių petražolių
30 g Parmezano sūrio
druskos, pipirų pagal skonį

Agurkų ir krapų salotoms:

1 ilgas agurkas
1 1/2 šaukšto šviežių krapų
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštas ryžių vyno acto
1 šaukštas ryžių vyno ('Mirin')
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

* Vištieną dėkite į vienkartinį maišelį ir su kočėlu pamuškite, kad mėsa būtų plona. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite per pusę (jei jos didelės). Pabarstykite druska, pipirais.


* Į smulkintuvą dėkite baltą duoną, tarkuotą Parmezaną, čiobrelius ir petražoles ir gerai viską susmulkinkite.

* Vištienos krūtinėles apvoliokite miltuose, tuomet išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai duonos trupiniuose.

* Keptuvę gerai įkaitinkite, pilkite daržovių aliejaus, įdėkite gabalėlį sviesto. Vištieną kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

* Agurkų salotoms agurką supjaustykite pusmėnuliais, apibarstykite smulkintais krapais. Visus kitus produktus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Gaivus nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Vasariškiems užkandžiams – pikantiška užtepėlė

Asmeniškai man be šios užtepelės užkandžių stalas liktų kažkoks neišbaigtas, be to, ir nuo stalo pradingsta bene greičiausiai. Tinka tepti tiek ant keptos duonos, tiek ant skrudinto batono. Manau, receptas jau daug kam žinomas, skonis pažįstamas iki pat pat… Kai kam priminsiu, o kai kam galbūt tai bus naujas atradimas, skanaus!

Vakarienei – labai gardūs blynai!

Oi kaip mane erzina, kad vis nepataikau, kiek savo šeimynai rytais išvirti košės. Visai neseniai pasakiau stop tokiam maisto švaistymui. Liko košės – iš jos gims koks kitas patiekalas. Štai taip, man visai netikėtai, atradau išties labai gardžių ir šeimos teigiamai įvertintų blynų receptą.