Vištienos pyragas

 (2)
Kai pabosta saldieji kepiniai, bet pyragų norisi, renkuosi šį vištienos gardėsį. Pamenu,jis buvo mano pirmasis pyragas iš mėsos, ir ką galiu pasakyt, tikrai vykęs ir pavykęs ir jau tapęs mano favoritu. Pyragas skanus ir sotus, o dar su vištiena - pasaka lėkštėje! Tinka valgyti ir šiltą ir šaltą.
© sokiaivirtuveje.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

vištienos krūtinėlės;
pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos;
2 šaukštų pomidorų padažo;
1 svogūno;
1 didelės paprikos;
3 vidutinio dydžio morkų;
1 stiklinės pieno;
1 v.š sviesto;
1 v.š miltų;
mėgstamų prieskonių;
krapų.

Produktų kiekį galite koreguoti atsižvelgdami į savo kepimo indo dydį .

Gaminame

* Mažais kubeliais supjaustome vištienos krūtinėlę, išprieskoniuojame ir kepame. Kepimui artėjant į pabaigą dedame šaukštą pomidorų padažo išmaišome ir dar šiek tiek pakepame.

* Supjaustome svogūną, papriką, ir morkas (galite šias daržoves pakeisti kitomis, Jums labiau patinkančiomis). Daržoves troškiname keptuvėje iki kol suminkštėja. Suminkštėjus į keptuvę dedame iškeptą vištieną, krapus, prieskonių, šauktą pomidorų padažo ir įpilame stiklinę pieno ir dar kelias minutes troškiname.

* Dubenėlyje ištirpiname sviestą ir sumaišome su miltais, pilame į keptuvę, viską gerai išmaišome ir kelias minutes troškiname.

* Imame tešlos lakštus, šiek tiek pakočiojame ir išklojame skardos dugną, bei šonus, suberiame keptuvės turinį. Iš likusios tešlos padarome juosteles ir apdedame. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Skanaus!

sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!