Vištienos pyragas

 (2)
Kai pabosta saldieji kepiniai, bet pyragų norisi, renkuosi šį vištienos gardėsį. Pamenu,jis buvo mano pirmasis pyragas iš mėsos, ir ką galiu pasakyt, tikrai vykęs ir pavykęs ir jau tapęs mano favoritu. Pyragas skanus ir sotus, o dar su vištiena - pasaka lėkštėje! Tinka valgyti ir šiltą ir šaltą.
© sokiaivirtuveje.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

vištienos krūtinėlės;
pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos;
2 šaukštų pomidorų padažo;
1 svogūno;
1 didelės paprikos;
3 vidutinio dydžio morkų;
1 stiklinės pieno;
1 v.š sviesto;
1 v.š miltų;
mėgstamų prieskonių;
krapų.

Produktų kiekį galite koreguoti atsižvelgdami į savo kepimo indo dydį .

Gaminame

* Mažais kubeliais supjaustome vištienos krūtinėlę, išprieskoniuojame ir kepame. Kepimui artėjant į pabaigą dedame šaukštą pomidorų padažo išmaišome ir dar šiek tiek pakepame.

* Supjaustome svogūną, papriką, ir morkas (galite šias daržoves pakeisti kitomis, Jums labiau patinkančiomis). Daržoves troškiname keptuvėje iki kol suminkštėja. Suminkštėjus į keptuvę dedame iškeptą vištieną, krapus, prieskonių, šauktą pomidorų padažo ir įpilame stiklinę pieno ir dar kelias minutes troškiname.

* Dubenėlyje ištirpiname sviestą ir sumaišome su miltais, pilame į keptuvę, viską gerai išmaišome ir kelias minutes troškiname.

* Imame tešlos lakštus, šiek tiek pakočiojame ir išklojame skardos dugną, bei šonus, suberiame keptuvės turinį. Iš likusios tešlos padarome juosteles ir apdedame. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Skanaus!

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sveikuoliška duonelė – vos iš trijų produktų

Šios duonelės buvo tikras atradimas - 3 produktai, keli priedai pagal savo skonį arba tai, ką turite šaldytuve, ir per 20 minučių turėsite skaniai kvepiančias sveikuoliškas duoneles!

Bernardinų žuvies pyragas

Advento metu sekmadieniais (kurių būdavo iš eilės trys) daugelis žmonių kepdavo purų žuvies pyragą – apkepą, ant jų stalų patekusį iš bernardinų vienuolynų. Tiesa, vienuoliai į šį pyragą būtinai dar dėdavo peletrūnų, todėl žuvies pyragas pasižymėjo savo išskirtiniu skoniu ir aromatu.

Alfas Ivanauskas: ruošdami salą Kalėdoms pamirškite stereotipus (1)

Virtuvės asas Alfas Ivanauskas įrodė, kad padengti stalą ir jį šventiškai dekoruoti galima net itin skubant. Tereikia tik šiek tiek išmonės.

Gardusis citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Sluoksniuotos silkės salotos (1)

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis.

Etnologė: per šventes maistas šeimą turi suburti ne tik valgyti, bet ir bendrauti (+ RECEPTAS) (1)

Jau prasidėjo ypatingas švenčių laukimo periodas – adventas. Šiuo laikotarpiu žmonės bando rasti ramybę artimųjų apsuptyje bei vis dažniau susimąsto, ką gali nuveikti geriau ir prasmingiau, išsikelia tam tikrus tikslus ar net susidaro darbų sąrašą. Nors dar laukia trys Kalėdų laukimo savaitės, tačiau apie tai, ką reiškia adventas ir kaip dera laukti artėjančių švenčių, pasakoja etnologė Gražina Kadžytė.

Mitai ir tiesa apie kiaušinius: kiek valgyti, iš kur pirkti, per kiek laiko suvartoti

Apie kiaušinius sklando daugybė mitų. Kalbama, kad suvartojamą kiaušinių kiekį reikėtų griežtai riboti, kiaušinius pirkti tik iš turgaus, o šio maisto produkto kokybiškumą nustatyti iš trynio spalvos. Kai kurie iš šių mitų yra iš dalies pagrįsti, kiti gi ir lieka tik mitais.

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.