Šių dienų skaitomiausi:
- 11 vyrams reikšmingesnių dalykų už „aš tave myliu“
- Ekranus pasiekė viena laukiamiausių lietuviško kino premjerų
- 9 būdai, kaip išgirsti ir valdyti savo kūną bei emocijas
- Trenerei paklūsta ne tik krepšinio komanda, bet ir keturi jos vyrai
- Saldžiai aštrūs kepti vištienos sparneliai
Pasiruošimas ir gaminimas užtruks ~35 min. Paskanauti galės 4 asm.
Reikės:
650 g moliūgo (nuvalyto);
600 g vištienos (supjaustyti į kąsnio dydžio gabalėliais);
1 l vištienos sultinio (skaniausias pačių išvirtas);
350 g „Risotto“ ryžių;
3 šaukštai aliejaus kepimui;
1 svogūnas (pjaustytas);
4 didesnės skiltelės česnako (smulkinti);
1 šaukštelis dž. bazilikų (arba saujelė šviežių);
40 g parmezano sūrio.
Gaminame:
* Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Įdėkite moliūgus į kepimo skardą (supjaustytus dideliais kubeliais). Apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus ir kepkite 20-30 minučių, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
* Tuo tarpu vištienos sultinį užvirinkite ir, sumažinę ugnį, troškinkite, kad būtų šiltas.
* Į Įkaitintą keptuvę (arba storiadugnį puodą, pasirinkite didesnį, kad viskas tilptų) įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir kepkite vištienos gabaliukus ~5 minutes arba kol paruduos. Išimkite vištieną ir laikykite šiltai.
* Likusiame aliejuje su mėsos sultimis pakepiname svogūną ir česnaką. Kepkite 5 minutes, kol viskas suminkštėja. Tada suberkite ryžius ir maišykite 1 minutę. Į šį mišinį suberkite vištieną.
* Įpilame vištienos sultinio 250 ml (1 puodelis) ir nuolat maišykite, kol viskas gerai išsimaišys. Toliau viską kartokite, kol sunaudosite visą sultinį.
* Švelniai įmaišykite keptus moliūgus, bazilikus ir parmezaną. Patiekite rizotą, apibarstytą parmezanu ir bazilikais.
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!