Vištiena su kariu - per 20 minučių

Darbo dieną neturime daug laiko virtuvėje stovėti. Siūlome pasigaminti vištienos - užtruksite vos 20 minučių, o pietus valgysite sočius, skanius ir sveikus!
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Kaip būnant 60-ies atrodyti lyg 30-metei? Christie Brinkley istorija
- V. Baublienė: ar lengva būti kiaune?
- Kokie šviestuvai reikalingi miegamajame
- Savaitės horoskopas: abejonės ims sklaidytis
- Sūrio sriuba su vištiena

Reikės:

800 g vištienos krūtinėlės filė
2 svogūnų
druskos
juodųjų pipirų
kario
100 g grietinėlės (galima naudoti ir pieną)
saulėgrąžų aliejaus

Kaip gaminti:

* Ant ugnies pastatykite keptuvę, įpilkite aliejaus. Kol jis kais, žiedeliais supjaustykite svogūnus. Suberkite juos į aliejų.

* Vištienos filė supjaustykite gabaliukais. Suberkite į keptuvę su suminkštėjusiais svogūnais.

* Jei norite, į troškinį galite įberti supjaustytų daržovių - paprikos, žirnelių ar kt.

* Pabalusius mėsos gabaliukus apibarstykite druska, arbatiniu šaukšteliu (su kaupu) kario. Viską išmaišykite. Maždaug 3 minutes troškinkite.

* Į keptuvę įpilkite grietinėlės. Lengvai, atsargiai išmaišykite, patroškinkite. Uždengkite dangčiu ir nukelti nuo ugnies. Viskas, paruošta. Palaikykite dar kelias minutes ir – skanaus!

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.