Reikės:
200-300 g vištienos krūtinėlės;
2 v. š. aliejaus;
pusės jaunos cukinijos;
1 morkos;
1 česnako skiltelės;
gabalėlio imbiero šaknies;
pusės svogūno;
po 1/3 geltonos, žaliosios ir raudonosios paprikų;
1 a. š. sojos padažo;
3-4 v. š. medaus;
6 a. š. pomidoro padažo;
2-3 v. š. konservuotų kukurūzų;
žiupsnelio sezamo sėklų.
Kaip gaminti
1. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
3. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką - žiedeliais, svogūną - pusžiedžiais, paprikas - šiaudeliais. Nuluptą imbiero gabalėlį ir česnaką smulkiai sukapokite.
4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ant stiprios ugnies apskrudinkite vištienos gabalėlius. Pabaigoje įpilkite sojos padažą, permaišykite ir sudėkite vištieną į dubenėlį.
5. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilkite šauktą aliejaus. Daržovės kepti reikia neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami ir pamaišydami dėkite tokiu eiliškumu: morkos, svogūnai, imbieras, česnakas, paprikos ir cukinija.
6. Tuomet sudėkite keptą vištieną, medų, pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite konservuotus kukurūzus, išmaišykite.
7. Patiekite su virtais ryžiais ir ant viršaus užberkite kepintų sezamo sėklų.
Skanaus.